GeriKişisel Bakım Son Trend: Organik Güzellik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Son Trend: Organik Güzellik

Son Trend: Organik Güzellik

"Doğallığa dönüş başlıyor... Kozmetik markaları birbiri ardına piyasaya sürdüğü organik cilt bakım ürünleriyle adeta birbiriyle yarışıyor!"

Organik cilt bakım ürünlerinin içeriklerinin organik tarımla üretilmiş olması gerekiyor. Aynı zamanda içeriklerinde kimyasal koruyucular ya da zararlı sentetik kimyasallar olmamalı. Dermatolog Rasime Erkan organik güzellikle ilgili merak ettiklerinize cevap buluyor.Son Trend: Organik GüzellikÖncelikle bir ürünün organik olduğu nasıl anlaşılır?

Kontrol ve sertifikasyon, organik tarımın önemli basamaklarından biri. İç ve dış piyasalarda bir ürünün organik olarak satılabilmesi için "Organik Ürün Sertifikası"na sahip olması gerekiyor. Sertifika sistemi; ürünlerin ekolojik standartlara göre sanayi tesislerinden, karayollarından, çevre kirliliğinden uzak, toprağı, suyu ve havası temiz alanlarda üretildiğinin, işlendiğinin ve paketlendiğinin garantisi.Son Trend: Organik GüzellikNeden son dönemde organik ürünler bu kadar ön planda?

Kozmetik endüstrisinin, gıdalarda kullanılması yasak olan zehirli kimyasallarla dolu maddeler içeren ürünler sattığını çoğu tüketici bilmiyor. Bir tüketici, günde ortalama 10 ila 15 adet kişisel bakım veya kozmetik ürünü kullanıyor. Bu ürünler yaklaşık 200'den fazla sentetik kimyasal bileşim barındırıyor. Vücudumuzdaki en büyük organ olan deri, cilde uygulanan ürünlerdeki kimyasalların yüzde 40 ila yüzde 60'ını emiyor. Ne yazık ki, bu toksik maddelere maruz kalanlar sadece tüketiciler değil. Aynı zamanda zararlı maddelere karşı kendilerinden çok daha hassas olan çocukları da temas yoluyla zarar görüyor. Kozmetik sektöründe ürün çeşitliliğinin ve tüketimin artmasıyla beraber ürünlerde kullanılan kimyasal maddelerin zararları daha fazla gündeme gelmeye başladı. Dolayısıyla daha sağlıklı bir bakım sunan organik ürünler ön plana çıkıyor.Son Trend: Organik GüzellikHer doğal ürün organik midir?

Doğal ürünleri, bitkisel ve doğal maddelerden oluşan içeriğe sahip olan, sentetik kimyasal madde içermeyen ürünler olarak tanımlıyoruz. Organik ürünler ise doğal olup aynı zamanda içerdiği tüm bitkilerin ve doğal maddelerin organik tarım vb. organik metotlarla üretilmiş olduğu ürünlerdir. Her bitkisel ya da doğal ürün organik değildir. Organik olabilmesi için organik sertifikalı içeriklerden oluşması gerekir.

False