Geriİyi Yaşam Sizin Renginiz Hangisi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sizin Renginiz Hangisi?

Sizin Renginiz Hangisi?

"Kişisel renk analizinin sosyal yaşam ve iş hayatında çok önemli etkileri olduğunu söyleyen Dermatolog Dr. Şale Yılmaz, renk analizini bilmenin kişiye sağladığı avantajları anlattı."

"Dünyanın en güzel rengi, sizin üzerinizde en güzel durandır." C. Chanel

Sosyal yaşamda ve iş hayatında renklerin çok önemli etkileri vardır. Renkler sözsüz mesaj verir. Kişiliğinize, yaşınıza, mesleğinize, sosyal statünüze uygun renk ve giysi seçimi sizi her alanda ön plana taşır. Yere ve zamana uygun renk seçimi, istediğiniz etkiyi yaratma konusunda size avantaj sağlar. Örneğin pastel renkler iletişimi kolaylaştırır, daha sıcak ve arkadaşça görünüm verir. Gri ve lacivert ise daha otoriter ve güven veren renklerdir.

Hepimiz dünyaya muhteşem bir renk uyumuyla geliriz. Saç rengimiz, gözlerimiz ve cildimiz doğal bir uyum içindedir. Kişisel renk analizi temel olarak buradaki ahenk göz önüne alınarak size en çok yakışan renk tonlarının tespit edilmesidir. Ayrıca kontrast seviyeniz belirlenerek ne kadar zıt renkleri beraber kullanabileceğiniz tespit edilir. Bu tonları göz önüne alarak kıyafet, aksesuar, takı, makyaj malzemesi seçimi yapabilir ve saçınıza uygun tonları boyatabilirsiniz. Bunları bilmeden yaptığımız renk seçimleri tamamen kültürel kodlardan, modadan etkilenerek yapılır.

Renk tonlarına dikkat!

Renk analizinin temelleri 1920 yılında İsveçli sanat eğitmeni J. Itten tarafından atılmıştır. Itten, renk gruplarını doğada ortaya çıkışlarına göre dört mevsime göre sınıflandırılmıştır. S. Caygill adında bir öğrencisi bu bilgileri ABD'ye taşımış ve daha da geliştirerek giyime aktarmıştır. Böylece ilk kez 1960'lı yıllarda renk danışmanlığı doğmuştur.

Kişisel renk analizi bazı özel kartelalar kullanılarak yapılır. Renklerin sizdeki yansımaları göz önüne alınır. Önce sıcak ve soğuk renklerin ayrımı yapılır. Bu ayrımın ardından soğuk renkler yaz ve kış, sıcak renkler ise sonbahar ve ilkbahar olarak sınıflanır. Bunların her biri birer renk ailesidir. Renk ailenizi öğrendikten sonra bunların iş ve sosyal hayata yansıtılması, yere ve zamana uygun giyinmenizi sağlar. Herkes her rengi giyebilir ancak burada önemli nokta renklerin tonlarıdır.

Sizin Renginiz Hangisi

Kişisel renk analizini bilmek size ne kazandırır?

  • Uygun tonların belirlenmesi sizi canlı, enerjik ve ince gösterir. Dikkati yüzünüze çekerek sizi ön plana çıkarır ve imajınızı güçlendirir.
  • Doğru tonlarda aldığınız ürünü uzun süre severek kullanabilir, ayrıca aynı renk ailesinden aldığınız diğer parçalarla da kolayca kombinleyebilirsiniz.
  • Alışveriş yaparken kolaylık sağlar, kısa sürede doğru tercih yapabilirsiniz.
  • Gideceğiniz ortama göre seçimler yaparak daha etkili görüntü yaratabilirsiniz. Otoriter mi, sportif mi, profesyonel mi, feminen mi görünmek istiyorsunuz?
  • Ayrıca renkleri doğru kullanarak vücut oranlarınızda gizlemek istediğiniz detayları kapatabilir, ön plana çıkarmak istediğiniz yönlerinizi vurgulayabilirsiniz.
  • Saçınızı boyatmak isterseniz daha bilinçli seçim yapabilirsiniz. Aksesuar, takı ve makyaj ürünlerini uyumlu seçebilirsiniz.

DERMATOLOG DR. ŞALE YILMAZ

Sizin Renginiz Hangisi

False