GeriModa Trendleri Şıklığın 7 değişmez kuralı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şıklığın 7 değişmez kuralı

Şıklığın 7 değişmez kuralı

"Daha şık, alımlı ve stil sahibi görünmek için kimimiz moda dergilerini karıştırıyor, kimimiz markalara servet harcıyor. Oysa ufak detaylarla daha güzel, seksi ve stil sahibi görünmek elinizde..."

Ucuzla şık olmayı bilin

Pahalı kıyafetler üzerinizde güzel duracak diye bir kural yok. Ucuza da şans tanımak çok önemli. Sezonluk trendleri uygun fiyata alın. Tasarım kıyafetlerle ucuz parçaları da karıştırmaktan korkmayın. Hayranı olduğunuz Hollywood yıldızları çok ucuz parçalarla çok şık olmayı çok iyi biliyorlar. Siz de bunu deneyin ve ucuzla da şık olunabileceğini kanıtlayın.

Şıklığın 7 değişmez kuralı

Aksesuarda limit

Aksesuarın ne kadar önemli olduğunu söyleyen birçok moda tüyosu var. Ancak aksesuar bir kıyafeti güzelleştirdiği kadar çirkinleştirebilir de. Evet, bu gerçeği de unutmamak gerekir. Kesinlikle aksesuarınız kıyafetinizi önüne geçmemeli. Yani kıyafetiniz aksesuarı giymeli, aksesuarınız kıyafeti değil. Ne kadar aksesuar sevseniz de hepsini bir arada takmaktan kaçının. Her seferinde farklı aksesuarlarla farklı havalar yaratmaya çalışın.

Şıklığın 7 değişmez kuralı

Etkilemek için giyinin

Diyelim ki önümüzdeki hafta çok önemli bir iş görüşmeniz var. Ve ne giyeceğinize dair hiçbir fikriniz yok. Ne giyeceğinize o gün gelmeden karar verin. Karşınızdaki İnsanı tanımıyorsanız, hakkında kıyafetine bakarak çok şey söyleyebilirsiniz. İlk etki çok önemli. O yüzden siz de bu tür önemli görüşmelerde mutlaka etkilemek için giyinin.

Renkten korkmayın

Kimsenin giymediği kadar renk kullanın. Eğlenceli renkler olan yeşiller, pembeler, turuncular sizin dostunuz olsun. Üstelik bu renklerin çok moda olduğunu da unutmayın. Canlı renkli kıyafetlerin ruh halinizi de olumlu etkilediğini hatırlatalım. Yazın tadını çıkarırken mutlaka renklerle hayatınıza eğlence katın.

Şıklığın 7 değişmez kuralı
Tarzınızı ifade edin

Eğer seksi hissediyorsanız, iddialı giyinmekten korkmayın. Seksi olmak demek çıplak olmak demek değil. Boğazlı siyah bir trikoyla da çok seksi olabilirsiniz. Yeter ki neyin içinde nasıl hissettiğinizi bilin ve ona göre giyinin. Tarzınızdan ödün vermeden rahat hissettiğiniz parçalarla istediğiniz kimliğe burunun.

Abiyenin tadını çıkarın

Herhalde her klasik filmde başrollerdeki kadın oyuncu göz kamaştıran bir gece elbisesiyle bir davete gider. Evet, hangi kadın gece kıyafetinin tadını çıkarmak istemez ki. Düğün, mezuniyet ya da bir davete gidiyorsanız bu özel gecenin hakkını verin. Her kadın gece kıyafeti içinde göz kamaştırıcıdır. Gece elbisesiyle daha da çok.

Şıklığın 7 değişmez kuralıSpor da giyinin

Sweatshirtlerinizi ya da şortunuzu sadece spora giymeyin. Artık spor parçalan sık parçalarla birleştirmek çok moda. Saten pantolonların üzerine sweatshirtler giyin, koşu şortlarını sokağa giyin. Bu kıyafetlerin rahatlığı da tartışılmayacağı için modayken keyfini her an çıkartın.

False