GeriMakyaj Sıcakta Makyajınızı Koruyun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıcakta Makyajınızı Koruyun

"Dışarda yapılan bahar düğünleri, parıldayan gelinler, mavi gökyüzü, parlayan güneş ve maalesef akan bir makyaj. O en özel gününüzde hiç bozulmayacak bir izlenim bırakmanın yolu nedir? İşte size, imdadınıza yetişecek favori makyaj koruma tavsiyeleri."

Fondoten

Eğer cildiniz parlıyorsa, düğününüzde otomatik olarak harika görüneceksiniz. Eğer cildiniz yağlıysa, malesef bu kötü bir hikaye. Parlayan bir cilde sahip olmanın 6 yolu şunlar:

1.Yapmanız gereken birinci şey cildinizin tipini belirlemek. Eğer cildiniz yağlıysa, yağsız nemlendiriciler kullanmalısınız. Eğer çok fazla yağlıysa, gözünüzün alt kısmına biraz losyon sürün. Eğer cildiniz kuruysa, nemlendirici kullanın ve cilt spreyi kullanarak cildinizi rahatlatın.

2.Cildinizdeki yağlardan kurtulmak için fondotenden önce yüzünüze Lancome T. Controle gibi parlaklığı önleyici ürünleri (pudra veya jel) de kullanabilirsiniz.

3.Eğer iyi bir cilde sahipseniz fondoten yerine daha uzun süre kalan kapatıcıları kullanabilirsiniz. Göz altlarınıza birşey sürme ihtiyacı hissederseniz bir fırçayla uygulayabileceğiniz sugeçirmez göz altı kapatıcılar kullanın.

4.Eğer fondoten kullanmak zorundaysanız, Paula Dorf'un sıvı versiyonu gibi yağsız formülleri deneyin. 15 saat boyunca hiç bozulmuyor.

5.Cildiniz pürüzlü ve problemliyse ilk olarak sünger sonra da büyük bir fırçayla uygulayabileceğiniz pudralı fondotenlerden kullanın.

6.Sıvı fondoteni uyguladıktan sonra küçük bir fırçayla yüzünüze pudra sürün.

Gözler

Göz kapaklarınız, parmak iziniz kadar size özgüdür. Bazı kadınlarda gölge saatlerce durabilirken bazılarında iki dakikada bozulur. İkinci tipe daha uygunsanız, işte size kullanabileceğiniz bazı hileler.

1.Kapatıcı fırçası kullanarak kirpiklerinizden kaşınıza kadar gözkapağınıza kapatıcı uygulayın. Bu gölgenin gözünüze yapışmasını sağlayacaktır. Eğer göz kapağınız çok yağlıysa kapatıcı uygulamadan önce matlaştırıcı sürebilirsiniz.

2.İş gölge yapmaya gelince yağlı görüntü sağlayacak kremli formüllerden uzak durmak gerekiyor. Gölge için toz farlar daha uygundur. Emin olmak için farı iki kat sürünüz.

3.Liner için en iyi seçenek Almay'in likit eyelinerı. 20 saat boyunca dayanabiliyor.

4.Gelinlerin ağladığı bir sır değil. O yüzden sugeçirmez maskaraların kullanılması gerekiyor. L'oreal<'in ürünleri harika fırçaları ve akmamalarından dolayı iyi bir seçenek olabilir.

Allık

Allık, yanaklarınıza renk katar ve yüzünüze aydınlık bir görüntü verir. Fakat, doğal durmasıyla cildinizde parlaması arasında dikkat edilmesi gereken ince bir çizgi var.

1.Allıkların krem versiyonlarını kullanırsanız, cildinizin daha parlak göründüğünü farkedeceksiniz. Bunun yanında, sadelikten yana olanlar için pudralı allıklarda daha doğal görünmenizi sağlayabilir.

2.Elmacık kemiklerinize doğru miktarda allık sürmeye dikkat edin.

Dudaklar

Kocanızı ve misafirlerinizi öpecek ve şampanya içeceksiniz. Böyle bir durumda rujunuzu tüm gün korumak nasıl mümkün olur?

1.İşe ilk dudaklarınızı nemlendirmekle başlayın. Böylece dudak kaleminizi daha kolay sürebileceksiniz. Daha sonra dudak kaleminizi bütün dudağınıza sürün. Bu rujun daha fazla dayanmasını sağlar.

2.Eğer, hiçbir zaman rujunu korumayı beceremeyen bir insansanız, dudak kaleminizden önce kapatıcı kullanabilirsiniz.

3.Dudak kalemini sürdükten sonra rujunuzu sürün ve daha sonra dudaklarınızı bir peçeteyle kapatın. Üzerine pudra sürdükten sonra peçeteyi kaldırın ve rujunuzu tekrar sürün.

4.Son kademe dudaklarınıza parlatıcı sürmektir. Üst ve alt dudağınıza süreceğiniz hafif bir kat rujunuzun gün boyunca renginde kalmasını sağlar. Ayrıca, işi garantiye almak için modellerin yaptığı gibi içecekleri kamışa da içebilirsiniz.

Son tavsiye

Eğer düğünden önce saat 12.00-14.00 civarlarında dışarda resim çektirecekseniz, yüzünüzü güneşten korumak için yanınıza bir şemsiye alın. Ayrıca, yanınızda annenize veya yakın arkadaşınıza verebileceğiniz makyaj malzemeleri bulundurun. Bunların içinde ruj, pudra, fondoten, fazla parlaklığı silebileceğiniz pudrasız mendiller olmalıdır. Böylelikle, hayatınızın erkeğiyle merdivenlerden inerken harika göründüğünüzden emin olabilirsiniz.

Ayrıca, sediğiniz erkeğin cildi de fazla parlak görünüyorsa, ona da matlaştırıcı verebilirsiniz. Ne de olsa bu onun için de özel bir gün.

False