GeriKişisel Bakım Selülitten Nasıl Kurtulunur?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Selülitten Nasıl Kurtulunur?

Selülitten Nasıl Kurtulunur?

"Kadınların en büyük korkusu selülitler... İşte selülitlerden kurtulmak mümkün!"

Selülit nerdeyse tüm kadınların baş belası. Popo, arka bacak, göbek hatta kol bölgesinde bile görülebilen selülitler gerçekten çirkin bir görünüm sergiliyor. Peki nedir bu selülit ? Selülit derinin alt tabakasında, yağ dokusunun çevresinde meydana gelir. Bu selülitler derinin üzerinde girintili çıkıntılı bir görüntü bırakır. Yağ hücrelerinin fazla yağı depolaması ve östrojen hormonunun da etkisiyle yağ hücreleri genişler. Kan dolaşımı azalır ve yağ dokusu aşırı yayılır. Selülitten kurtulmanın ve korunmanın yollarından bahsedelim.

Spor: Elbette ki spor güzel bir vücuda sahip olabilmenin ilk koşulu. Düzenli spor yapan bir bayan fazla yağlarından kurtulur ve yağlanmayı engeller. Selülit için en etkili hareket ise squat denilen hareket. Eller göğüs hizasında açılır ve yere çömelip kalkılır. Bu hareketi yaparken bacak ve poponuzun nasıl çalıştığını hissedeceksiniz. Göbek bölümündeki selülitler için mekik çekmek, kollardaki selülitler içinse ağırlık kaldırmak en etkili hareketler olacaktır.Selülitten Nasıl Kurtulunur
AWT Tedavisi: AWT dediğimiz akustik dalga terapisi selülitler üzerindeki en etkili cihazlı tedavidir. Şok dalgalar problemli bölgelere verilerek yağ dokuda parçalanmaları sağlar. Dokulara zarar vermez. Bu şok dalgalar çıkıntılara etki edip, deriyi serbest bıraktığından daha düzgün bir görünüm elde edilir. Aynı zamanda AWT sinir hücrelerini uyarır ve kan akışını hızlandırır.Tedavinin etkinliği kişiden kişiye değişebilir fakat genellikle haftada 2 kez olmak üzere 6-8 seans uygulanır. Bu tedaviden sonra, sıra 6’ıncı ayda koruma programına geliyor. İki yılda bir ise, tedavinin tekrarlanması gerekiyor.Selülitten Nasıl KurtulunurAnti-Selülit Kremleri: Evde rahatça kullanabileceğiniz antiselülit kremleri deriye nüfus ederek yağ hücrelerini etkiler. Selülitleri tamamen yok etmese de azalmasını sağlar ve yeni selülit oluşumunu engeller.

Doğal Maske ve Kürler: Daha önce de söylediğimiz gibi bu maske ve kürler selüliti tamamen yok etmez azalmasını sağlar ve yeni selülit oluşumunu engeller. İşte bir kaç tarif.

Susam Yağı Maskesi:

Malzemeler: 3 tatlı kaşığı susam yağı, 3 tatlı kaşığı kadar toz zencefil.

Hazırlanışı: Malzemeleri karıştırıp koyu bir krem kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Ardından selülitli bölgelerinize masaj yaparak sürün.30 dakika kadar bekleyin. Dilerseniz streç filmle sararak da bekleyebilirsiniz. Bu maskeyi 15 günde bir tekrarlayın.Selülitten Nasıl KurtulunurBiberiye Maskesi:

Malzemeler: 3 yemek kaşığı biberiye yağı, 3 yemek kaşığı kekik yağı, 2 yemek kaşığı badem yağı.

Hazırlanışı: Malzemelerimizi su bardağı suyun içine ekleyip kaynatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra bu karışımı buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıp donduruyoruz. 2-3 günde bir 5er dakika masaj yaparak selülitli bölgelere uyguluyoruz.

Selülitten Nasıl KurtulunurElma Sirkesi Maskesi:

Malzemeler: 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 6 su bardağı su, 1 yemek kaşığı deniz yosunu, 2 ampul E vitamini, 1 yemek kaşığı maydanoz, 2 yemek kaşığı yeşil çay.

Hazırlanışı: E vitamini ve elma sirkesi hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra kalan malzemeleri ekleyin ve soğumasını bekleyin. Karışımı süzerek püskürtmeli bir kaba boşaltın ve 10 gün serin bir yerde bekletin. 2 günde bir kez masaj yaparak sorunlu bölgelere uygulayın.

False