GeriKişisel Bakım Selülitin Sebebi Varis Olabilir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Selülitin Sebebi Varis Olabilir

Selülitin Sebebi Varis Olabilir

"Selülit sıkıntısı çeken birçok kadının asıl problemi, varis hastalığı olabilir. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Okan Dost, konuyla ilgili bilgiler verdi."

Selülit, kalça ve bacaklarda yağ doku hücrelerinin yapısındaki değişikliğe bağlı olarak artıyor. Selülit genelde, varis hastalığına bağlı olarak meydana geliyor. Birçok kadın, selülit şikayetiyle doktora başvuruyor. Ancak yapılan muayeneler sonucu, birçok hastanın selülitinin arkasında varis olduğunu ortaya çıkıyor. Varis tedavisiyle birlikte selülit de gerilemeye başlıyor. Bu yüzden selüliti olanlar, mutlaka kalp damar cerrahı tarafından da değerlendirilmeli.

Varis ve selülit ayrılmaz ikilidir

Selülit tedavisinde uzmanlaşmış birçok doktor mezoterapi, ultrason, termoterapi, egzersiz, ilaç kullanımı, pressoterapi gibi yöntemleri tedavi amacı ile kullanmaktadırlar. Ancak selülitin oluşum mekanizmasına bakıldığı zaman varis tedavisi göz ardı edilerek direkt tedaviye başlanmaktadır. Bu da soruna çok kısa süreli geçici çözümler getirmektedir.

Dolayısıyla eğer selülit tedavisine başlanacaksa mutlaka görünen bir varis olmasa dahi bu hastaların venöz yetmezlik açısından değerlendirilip, öncelikle teşhis ve tedavisi yapıldıktan sonra direkt selülite yönelik tedaviye geçilmesi gerekir. Selülit ve varis birbirlerinden ayrılmaz ikilidir. Toplumumuzun yüzde 70’inde görülen varisin tedavisinin yapılması aynı oranda selülitin de tedavi edilmesi anlamına gelmektedir. Diğer yardımcı yöntemler de cildin daha çabuk toparlanması ve şekillenmesini sağlayacaktır.

False