GeriKadın Sağlığı Selüliti önleyen besinler!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Selüliti önleyen besinler!

Selüliti önleyen besinler!

"Zayıf ya da kilolu olalım, hepimizin ortak bir problemi var: Selülit! Kurutulmak için her yolu deniyoruz, ama bizim kesin çözümlere ihtiyacımız var..."

Selülit probleminde en etkili sonucu almak için sadece kremlerle yetinmeyip, beslenmemize dikkat etmeli, düzenli egzersiz yapmalı ve daha az stresli bir yaşam biçimiyle, kapsamlı bir program uygulamalıyız. Çünkü selülit, hormonal değişimler, genetik yatkınlık, dolaşım bozukluğu, stres, dengesiz beslenme gibi birçok etkenin sonucunda ortaya çıkan bir cilt problemi.

Adım adım selülitlere çözüm programı

* Hedeflerinizi yazın ve kafanızda hayal edin.
* Selülitlerinizi değerlendirip derecesini tanımlayın.
* Beslenmenizi inceleyin. Alışverişe gidin. Selülitleri önleyecek yiyecekleri olabildiğince fazla tüketmeye çalışın ve zararlı yiyecekleri hayatınızdan çıkartın.
* Stresi azaltmak için yaşam şeklinizi değiştirmeye çalışın.
* Bol bol su için.


Selüliti önleyen besinler

Sizin selülitiniz hangi seviyede?

1. derece:
Dışarıdan belli olmayan sadece sıkıldığında görünen.
2. derece:
Cildin yüzeyinde sıkmadan bile belli belirsiz çukurlanma görünen
3. derece:
Dışarıdan ileri derecede çukurlanma ve çökme görünen.
4. derece:
Bariz çukurlanma ve çöken bölgelerde çizgilenme görünen ve zaman zaman ağrı yapan.

Uzak durulması gereken yiyecekler:

* Yağlı kırmızı et, sosis, söğüş etler vs.
* Kümes hayvanları ve balığın kızarmış hali
* Kızarmış yiyecekler (sebzeler dahil)
* Tam yağlı yoğurt, süt
* Şeker, şekerle tatlandırılmış meyve jöleleri ve reçeller
* Soda ve kola (şekerli ya da şekersiz), meyve suları
* Konserve sebzeler (domates ürünleri dışında) ' Beyaz ekmek, beyaz makarna, beyaz pirinç, krakerler, beyaz veya işlenmiş undan yapılan
unlu gıdalar, rafine baklagiller
* Tereyağı, mayonez

Selüliti önleyen besinler

Tüketilmesi gereken yiyecekler

* Fasulye, mercimek, bezelye
* Soyalı yiyecekler (soya fasulyesi, tofu)
* Tavuk, hindi (derişiz), balık (fırında, ızgara)
* Yumurta beyazı
* Soya sütü (kalsiyum eklenmiş), yağsız süt
* Yağsız sade yoğurt veya soya yoğurdu
* Keten tohumu
* Tüm meyve ve sebzeler
* Kuru meyveler, yemişler
* Zeytinyağı