GeriCinsellik Seksi Ateşleyen Tantra Egzersizleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Seksi Ateşleyen Tantra Egzersizleri

Seksi Ateşleyen Tantra Egzersizleri

"Tantra egzersizleri ile seks hayatınızı düzenlemek sizin elinizde..."

Tantra egzersizleri oldukça popüler. Peki, nedir bu egzersizler ve seks hayatımıza ne gibi katkıda bulunabilirler? Okudukça, düşündüğünüzden çok daha fazlası olduğunu göreceksiniz... Bu yazımızda modern Tantra'dan bahsettiğimizi belirtmemiz gerekli. Klasik Hint ya da Budist Tantrası'nı öğrenmek yıllar alıyor ve gelişiminizi takip eden bir usta olmadığı sürece ya ilginizi kaybediyor ya da bu egzersizleri unutup gidiyorsunuz. Modern Tantra ise yoga prensipleriyle günümüzdeki yoğun yaşamın bir karışımı.Seksi Ateşleyen Tantra EgzersizleriBu ikili bir araya getirilerek seks gibi gündelik aktivitelerle birleştirildiğinde ortaya doğal ve samimi bir birleşim çıkıyor. Bu şekilde seksin süresi uzuyor ve çiftlerin içlerindeki potansiyel orgazm enerjilerini keşfetmelerini ve kendilerini daha iyi tanımalarını sağlıyor. Bunu başarabilmek için erkeklerin boşalma sürelerini, kadınların ise vajinaları ve rahimlerini kontrol etmeleri gerekmektedir; iki partnerin düzenli nefes alıp vermeleri de çok önemlidir. Vücudunuzu bu şekilde kontrol altında tutabilmeniz, ruhunuzu da etkiler. Tantra işte bu nedenle önemlidir.

İŞTE YAPABİLECEĞİNİZ TANTRA EGZERSİZLERİ...

1- GEYİK EGZERSİZİ

Bu egzersiz bulunmadan önce ormanlardaki geyikler uzunca bir süre gözlemlenmiş ve geyiklerin bu hareketlerinin, büyük cinsel güçleri ve ömür boyu sahip oldukları genç görünümden esinlenilerek insanlara uyarlanmasına karar verilmiş. Bu egzersizle erkeklerin boşalmalarını kontrol altında tutabilmeleri ve kadınların vajinalarını daha iyi tanımaları sağlanmıştır. Bu egzersizi eşinizle birlikte yapmalısınız. Birçok yogi uzmanı, anüsteki kasların (pelvik taban kasları) gevşemesinin erken yaşlanmanın nedeni olduğunu savunuyor. Bu kasların güçlü kalmasıyla genç görünümün korunabildiği söyleniyor. Seksi Ateşleyen Tantra EgzersizleriNasıl yapılır?

Egzersiz sırasında boşaltım için kullandığınız kaslarınızı sıkıp, birkaç dakika öylece durun. Sonra oturduğunuzda bu kasların gerildiğini hissedeceksiniz. Kaslarınızı 15 kere sıkıp serbest bırakın. Bu egzersizi her yerde, kimsenin haberi olmadan yapabilir ve etkilerini çabucak görebilirsiniz.

2- KADINLAR İÇİN PELVİK TABAN KAS EGZERSİZLERİ (KEGEL EGZERSİZİ)

Pelvik taban kaslarınızın bugüne kadar farkına varmamış olabilirsiniz. Fakat düzenli egzersizle güçlenen bu kaslar size şaşırtıcı cinsel faydalar sağlayacak. Pelvik taban kaslarının yeri: Başlamadan önce bu kasların tam olarak nerede olduğunu anlamamız gerekiyor. Küçük tuvaletinizi yaparken, istediğiniz zaman durabilmenizi sağlayan kaslar pelvik taban kaslarıdır. Seksi Ateşleyen Tantra EgzersizleriNasıl yapılır?

İki tip egzersiz bulunuyor. 'Yavaş kegel'ler' kaslarınızı güçlendirmenize ve bu kaslarınıza hükmetme sürenizin artmasına yardımcı olur. İkinci grup 'hızlı kegel'ler' ise öksürdüğünüz ya da hapşırdığınızda pelvik taban kaslarınızın gerilme hızını artırır.

Yavaş kegel'ler:

Yavaş egzersiz için yere ya da yatağınıza uzanın. Nefes alın. Nefesinizi verirken pelvik taban kaslarınızı yavaşça sıkın. Beş saniye bu şekilde durun, sonra düzenli nefes almaya devam edin. Zamanla bu sayıyı ona çıkarabilirsiniz. Pelvik kaslarınızı çok sıkmamaya özen göstermelisiniz çünkü bu başka kaslarınızı etkileyebilir. Egzersizleri sabah ve akşam olarak 4-5 kez yapmaya çalışıp, sonunda 10 tekrara çıkarabilirsiniz.

Seksi Ateşleyen Tantra EgzersizleriHızlı kegel'ler:

Hızlı kegel'ler de aynı yavaş kegel'ler gibi yapılır. Tek farkı, kaslarınızı daha çabuk sıkıp serbest bırakmanız, iki sıkma hareketinin arasında en az üç saniye olması gerekir. Bu egzersizi de 10 kez tekrarlayabilirsiniz. Egzersizlerinizi yeterli süre yatarak tekrarladıktan sonra artık oturarak devam edebilirsiniz. Vücudunuzdaki değişimi hissetmeniz için altı haftaya ihtiyacınız var. Ama beklemeye değdiğini göreceksiniz.

Faydaları:

• Genital bölgedeki kan dolaşımınızı güçlendirir, bu da cinsel isteği artırır.

• Daha güçlü ve zevk veren orgazmlar yaşamanızı sağlar.

• Vajinal bölgenizdeki kontrolünüzün ve kendinize güveninizin artmasını sağlar.

• Küçük tuvaletinizi daha rahat tutabilmenize yardımcı olur.

• Vajinal sarkmaları önler.

3- AĞAÇ - NEFES YENİLEME EGZERSİZİ

Bu egzersiz yalnızca boşalmanızı kontrol etmenize değil, her egzersizden sonra kendinizi taptaze hissetmenize neden olacak. Gün içinde birçok kez tekrar edebileceğiniz ağaç egzersiziyle nefesinizi daha iyi kontrol edebileceğinizi fark edeceksiniz, böylece orgazmlarınız daha yoğun, uzun süreli ve sık olacak.Seksi Ateşleyen Tantra EgzersizleriNasıl yapılır?

Egzersize başlamak için sol burun deliğinizi kapatın ve sağ burun deliğinizden 5'e kadar sayarak nefes alın. Nefes alırken ritmik hareket etmeye gayret edin. 5'e kadar saydıktan sonra burun deliklerinizin ikisini birden kapatın ve nefesinizi 5'e kadar sayarak tutun. Sonra sağ burun deliğinizi açın ve yine 5'e kadar sayarak nefes verin. Duraksamadan sağ burnunuzdan nefes alıp, nefesinizi tuttuktan sonra sol burun deliğinizden verin. Bunu en az 10 kez tekrarlayın. Egzersiz sırasında vücudunuzun evrensel bir enerjiyle dolduğunu hissedecek ve altıncı setten sonra etkisini göreceksiniz. Eğer saydığımız bu iki egzersizi kurallarına uyarak ve düzenli olarak yaparsanız, bir sonraki cinsel deneyiminizde sıkılaşmış kaslarınız ve evrensel bir enerjiyle dolan vücudunuzla çok daha başarılı olacaksınız.

False