GeriCinsellik Seks heyecanını kaybetmeyin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Seks heyecanını kaybetmeyin!

"İlişkinizin ister ilk günlerini, ister ilk yıllarını, ister 10'lu yıllarını yaşıyor olun, şehvet derecenizi her daim yüksek tutmak elinizde. İşte heyecan arayanlara ilginç fikirler..."

İlişkinin ilk aylarında, çiftler genelde iki yerde buluşur: birinin yatak odasında veya diğerininkinde. Sık sık sevişmenin sebebi de şudur: İlişkinin ilk devrelerinde seks müthiş heyecanlı, zevkli olur ve her iki partner birbirini müthiş bir şekilde arzular.
İlk altı ay geçtikten sonra bu tempo giderek yavaşlar ve sıcaklık ibresi çok sıcaktan ılığa düşmeye başlar. "Partnerler arasındaki bağlılık derinleştikçe hormonlar sakinleşir ve vücudunuz ve beyniniz farklı tepkiler vermeye başlar" diyor seks terapisti Darcy Luadzers.

Alışkanlık oluştuktan sonra seksin temposu yavaşlar ve eski şehvet yaşanmaz. Bu olay partnerlerin aklında bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden olur. Yaşanan ilk gecenin tadı bir türlü bulunamaz ve partnerler o kimyanın ortadan kalkma nedenlerini merak etmeye başlarlar. Aslında ortada bir sorun yoktur, belli bir zaman sonrasında seks hayatının biraz soğuması normaldir. İlişkinin ilk evresindeki heyecanı kaybetmek istemiyorsanız, biraz erotik enerji harcamayı göze almalısınız. İşte uzmanlarımızdan şehveti uzatan aşk teknikleri.

İlk altı ay

Bir erkekle birlikte olduğunuzda, işin içine cinsellik de girdiğinde, heyecanınız adrenalin salgılanmasına neden olur. Adrenalin seviyesinin seks performansını etkilediği biliniyor. Aşağı yukarı altı ayın geçmesiyle birlikte, vücudunuz adrenalinden çok oksitosin salgılamaya başlar ve duygusal doyum fizyolojik doyumun önüne geçmeye başlar. "Oksitosin aşk duygusunu etkiler ve şehvetten çok partnerinize olan duyguları algılamaya başlarsınız" diyor psikolog Linda Mona ve ekliyor: "Belki de hala çok sık seks yaparsınız ama seksi eskisi kadar ateşli yaşamazsınız. Arzular artık eskisi kadar baş döndürücü olmaz."

Şehveti geri getirme yöntemi: Birbirinizi seks objesi olarak değerlendirin. "Aşık olmanın, doya doya ve romantik seks yapmak anlamına deldiği sanılıyor ama hızlı, kaçamak seksin tadı ve etkisi başkadır" diyor Mona.

İlişkinin ilk evrelerindeki gibi seksi olmaya çalışın. Gündüz, mesai saatleri sırasında sevgilinize mesaj atıp, onu ne kadar arzuladığınızı ve ona neler yapmak isteğinizi anlatın. Yürüyüş bandında terlerken, bunu kondisyon kazanmak için yaptığınızı düşünün. (Kondisyonu nerede kullanacağınızı söylememize gerek yok!)

Beklendiği anlarda ona olan arzunuzu gösterin. Buzdolabından bir bira alırken üzerine yürüyün ve onu duvara yapıştırın veya duş alırken ansızın siz de duşun altına sokulun. Süpriz hareketiniz eski heyecanın yeniden yaşanmasını sağlar.
İlk bir yıl

Birlikteliğin ilk senesinde hem kadınların hem erkeklerin beyni oksitosin dışında iki kimyasal daha salgılar: Serotonin ve dopamin. Bu iki kimyasal mutlu olmanızı, tanımadığınız insanlara bile gülümsemenizi sağlar.

Bir sene sonra hormon seviyeleri normale döner. Yeniden arkadaşlarınıza, işinize, uzatılmış balayı sırasında unuttuğunuz bütün eski alışkanlıklarınıza dönersiniz. Sonuç olarak siz de çiftlerin çoğunun yaptığı gibi, daha az seks yapmaya başlarsınız.

Bu olayın bilinçaltıyla ilişkili bir açıklaması var: İlişki ilerledikçe, partnerler birbirlerine güvenmeye başlarlar ve seks sıradan, her istendiğinde yaşanabilen bir olaya dönüşür.
Birbirinizin vücuduna o kadar alışık olursunuz ki, partnerinizin vücudunu keşfetmek için eskisi kadar efor sarf etme gereği duymazsınız. " İlişkideki rahatlık arttıkça yatak odasındaki özen azalır. Genelde partneriniz seksi sizden daha sık ister ama seks ilişkinin ilk evresindeki kadar kaliteli olmayabilir.

Şehveti geri getirme yöntemi: Seks için zaman yaratın. Zorunlu seksi keşfetmeniz lazım. İlk bakışta zorunlu kelimesi korkunç gelebilir ama olayın özü göründüğü kadar korkunç değil. Seks için vakit ayırmanız lazım. Bir program oluşturun ve programa mutlaka uymaya çalışın. Ne kadar yorgun olursanız olun, o günün planında seks varsa, mutlaka seks yapın. Seks yaptıkça libidonuzun arttığını göreceksiniz.

İlk başta seks yapmak için beyninizin komut vermesine ihtiyaç duyacaksınız ama alışkanlık oturdukça, vücudunuz da buna ihtiyaç duyacak. Televizyonun önünde vakit kaybetmek yerine, sevgilinizin elinden tutun ve yatak odasına götürüp kıyafetlerini çıkarmaya başlayın. Bir fikir daha: Erken kalkmayı sevmeseniz de sabahları 10 dakika erken kalkıp hızlı bir şekilde sevişin. Emin olun ki gününüz daha iyi, daha keyifli geçecek. Seksin süresini kısa tutsanız da ön sevişmeyi atlamayın. Ön sevişmesiz sevişirseniz, bu alışkanlık haline gelir ve seksten aldığınız duygusal doyum ortadan kalkar.

Seks için mutlaka zaman ayırın. Ne kadar yorgun olursanız olun, eğlenmek için kendinizi motive edin, pişman olmazsınız. Seks yaptıkça libidonuz artar.
İki sene ve fazlası

Biyolojik bakımdan, bu evrede herhangi bir hormonal değişiklik olmaz. Ama bu evrenin başka bir tehlikesi vardır: seksi otomatik pilota almış olursunuz. İki sene sonra seks alışkanlık haline gelir. Siz onun ne istediğini bilirsiniz, o sizin en istediğinizi bilir, yeni bir şey denemenize gerek kalmaz. Uzmanlara göre bu dönemde yataktaki yaratıcılık her zamankinden daha önemli. Yapmanız gereken tek şey seksi bir alışkanlığa dönüştüren rutini kırmak.

Şehveti geri getirme yöntemi: Güvenlik çemberinizden çıkın. Belden aşağı konuşmalar daha önce alışkanlıklarımızın arasında yoksa seks sırasında partnerinizin kulağına erotik sözler fısıldayın. Gizli, bir tek kendinize ait bir seks sözlüğü oluşturun.

Sürpriz davranışların etkisini göz ardı etmeyin. Evde verdiğiniz parti sırasında partnerinizle banyoya kaçın veya arabada sevişin. Daha önce tabu olarak gördüğünüz bir pozisyonu deneyin veya çok merak ettiğiniz bir fantezinizi gerçekleştirin. Hiç seks oyuncağı denemediyseniz, onları kullanın.

Sınırları zorlamak ilk başta zor gelebilir ama sonra bu oyunları heyecanlı bulabilirsiniz. İlişkinin ilk evresindeki heyecanı kaybetmiş olsanız da eksilen adrenalini yeni yöntemler keşfederek yükseltebilirsiniz.

False