GeriKadın Sağlığı Şeker Hastalığına Çözüm!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeker Hastalığına Çözüm!

Şeker Hastalığına Çözüm!

"Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm dünyanın ciddi bir sorunu olan obezite, gittikçe büyüyen bir salgın halini aldı. Yaşamı tehdit eden kalp hastalıkları, diyabet, astım ve solunum yetersizliği gibi bir çok hastalığı beraberinde getiriyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Doç. Dr. Remzi Kızıltan, "Masabaşı çalışma, akıllı cihazların aşırı kullanımı ve yürüyen merdivenler de dahil olmak üzere birçok nedenden ötürü hareket eksikliği yaşamı esir aldı. Bu hayat tarzından kaynaklanan obezite, çağın en büyük hastalığı oldu" diyor."

1 yılda 10 bin obez hastayı ameliyat ettiler

Obez insanların çok zor ve sancılı yaşam koşullarını normale döndürmede çözümün obezite cerrahisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Remzi Kızıltan, obezite cerrahisi hakkında bildi verdi.

Şeker Hastalığına Çözüm

Bizler aslında bu ameliyatlarla birkaç hastalığı birden tedavi ediyoruz. Bariatrik cerrahinin başarılarının en önemlisi "Tip 2 diyabet hastalığı"nı da tedavi etmektir. Obezite; diyabet, hipertansiyon, hiperlipidemi, yağlı karaciğer ve kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi birçok yan hastalık yaratıyor. İşte bariatrik cerrahi, tip 2 diyabetli hastalara neredeyse anında sağlık kazandırıyor.

Hastalar operasyon sonrası fazla kilolarının yaklaşık yüzde 50-60'ını kaybediyor. Diz ağrıları, şeker hastalığı ve yüksek tansiyon bedeni hemen terkediyor. Bizler bu ameliyatlarla aslında bir taşla 3 kuş vurmuş oluyoruz.

Aşırı kilo annelikte riskli

Obez hastası olarak yaşam sürdüren ve yıllarca çocuğu olmayan kadın hastalarmız kliniğimizde obezite ameliyatı oldu. Kilo verdikten sonra hamile kalan hastalarımız bebek sahibi oldular. Obezite doğum sırasında çok büyük zorluklara ve hayati risklere neden oluyor. Obez hastalardan gebe kalmak isteyenler hamilelik öncesi mutlaka kilo vermeli. Bu çok hayati bir konu çünkü. Anne olmak isteyen her obez kadın çok dikkatli olmalı ve mutlaka kilo vermeli.

Şeker Hastalığına Çözüm

Günümüzde, obezite cerrahisinde tüm Dünya’da çok sık yapılan ve oldukça etkili olan yöntem 'sleeve gastrektomi' denilen tüp mide operasyonudur. Normal yollarla kilo veremeyen veya kilo vermeyi başaramayan yüzbinlerce insan için çok önemli bir ameliyat bu. Tüp mide ameliyatıyla 40 veya 50 kilo birden zayıflayarak mutluluğu yakalayan insanlar, ayrıca aşırı kiloyla bedene yerleşen 2-3 ciddi hastalıktan da kurtulmuş oluyor.

False