GeriModa Trendleri Şapka giymek cesaret ister
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şapka giymek cesaret ister

"Şapka bu yıl yeniden en parlak dönemini yaşarken, İzmirli modacı Hanife Çetiner, şapka kullanmanın, "cesaret ve özgüvenin bir yansıması" olduğunu söyledi."

Uzun boyluların geniş kenarlı (caplen) şapkaları, kısa ve orta boyluların ise kenarları dar ve yukarı doğru olanları (breton) tercih etmeleri gerektiği belirtildi.

"Şapka seçimi ve kullanımı" konusunda bilgiler veren İzmirli modacı Hanife Çetiner, şapkayı "müthiş bir buluş" olarak değerlendirdi. Çetiner, bazı şapkaların giyen kişiyi şık gösterdiğini, bazılarının "özgür", "serseri" ve "rahat ruhları" yansıttığını, "masum" gösteren şapka stillerinin de bulunduğunu anlattı.

Bazı şapka tiplerinin "sembol" olarak görüldüğünü de ifade eden Çetiner, "Örneğin Meksika şapkaları, kovboy şapkaları, Çin şapkaları ve Rus kalpakları gibi şapkalar ülkelerini sembolize eder" dedi.

SEÇİMİ ÖZEN İSTER

Şapka kullanmanın "cesaret ve özgüvenin bir yansıması" olduğunu savunan Çetiner, şapka modellerinin seçiminin özen istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şapka kullanmak cesaret ister. Uzun boylu olanlar geniş kenarlı (caplen) şapkaları iyi taşırlar. Kısa ve orta boylular ise kenarları dar ve yukarı doğru olan (breton) şapkaları seçebilirler. Şapkanın görgü kurallarına uygun olarak seçilmesi gerekir. Sinema, konser ve tiyatro gibi yerlere giderken yüksek tepeli ve geniş kenarlı şapkalar seçilemez."

Çetiner, bu yıl şapkanın yeniden doğduğunu da belirterek, "Genç kuşak, şapkaya sahip çıkıyor" dedi.

False