GeriKişisel Bakım Sağlıklı Bir Cilt İçin Uygulamanız Gereken Sabah Bakım Rutini
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sağlıklı Bir Cilt İçin Uygulamanız Gereken Sabah Bakım Rutini

Sağlıklı Bir Cilt İçin Uygulamanız Gereken Sabah Bakım Rutini

"Sağlıklı bir cildin sırrı, doğru cilt bakımından geçiyor. Doğru cilt bakımı ise devamlılık gerektiriyor. Aşağıda önereceğimiz adımlarla cildiniz için bir sabah rutini oluşturabilirsiniz."

Adım 1: Su için

Sabah uyandığınızda yapacağınız ilk iş su içmek olsun. Bu alışkanlık hem cildinizi güzelleştirecek hem de sindirim sisteminize fayda sağlayacak.

Sağlıklı Bir Cilt İçin Uygulamanız Gereken Sabah Bakım Rutini

EV YAPIMI CİLT TEMİZLEYİCİ TARİFİ

Adım 2: Su bazlı temizleyici

Suyunuzu içtiğinize göre diğer adımlara geçebilirsiniz. Yüzünüzü derinlemesine temizleyen ve yağlı olmayan bir temizleyiciyi alın. Cildi yatıştırıcı etkisi olanlardan seçebilirsiniz. Yüzünüze dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapın ve ılık suyla yıkayın. Yüzünüzü temiz bir havluyla kurulayın.

Adım 3: Bir tonik kullanın

Cilt temizleyicinin ardından şimdi sıra tonik kullanmaya geldi. İyi bir cilt toniği, temizleyicilerin radarından kaçan artık yağı ve kiri temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca tonikler, gözenekleri sıkılaştırır, cildin pH değerini dengeler, çok fazla yağ üretimini önler.

Sağlıklı Bir Cilt İçin Uygulamanız Gereken Sabah Bakım Rutini

4. Adım: Serum kullanın

Serumlar belirli cilt problemlerini hedef alan ve çözen yüksek konsantrasyonlu çözümlerdir. Sahip olduğunuz soruna bağlı olarak bir serum seçin ve sonuçları görün. Birkaç damla serumu avcunuza dökün ve avuçlarınız arasında ovalayarak ısıtın. Daha sonra dairesel hareketlerle cildinize uygulayın ve cilde nüfuz etmesi için 2-3 dakika bekleyin.

TEMİZLEME JELİNİZİ KENDİNİZ YAPABİLİRSİNİZ!

Adım 5: İyice nemlendirin

Cildin türüne bağlı olarak bir nemlendirici seçin. Nemlendirici kullanmak cilt için oldukça önemlidir. Nemlendiriciden birkaç damla alın, yüzünüze ve boynunuza sürün. Cildiniz nemlendiriciyi emene kadar masaj yapın.

Sağlıklı Bir Cilt İçin Uygulamanız Gereken Sabah Bakım Rutini

Adım 6: Güneş koruyucu kullanın

Cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumak için, en az 30 faktör içeren bir güneş koruyucu losyonuna ihtiyacınız olacaktır. Güneş kremi, cildinizi güneşe karşı korur; aksi takdirde kırışıklıklar, ince çizgiler ve lekeler oluşabilir. Öte yandan güneş kremini sadece yaz aylarında kullanmak yanlış bir davranıştır. Nemlendirici özellikli bir güneş kremi edinebilir, nemlendirme ile güneş kremi kullanma adımlarını birleştirebilirsiniz.

Adım 7: Göz kremi ile koruyun

Gözlerinizin altındaki deri, yüzünüzün en ince ve hassas kısmıdır. Bu nedenle, bu alan için özel olarak formüle edilmiş ürünler kullanmanız gerekir. Göz kremleri kuruluk, kırışıklık ve şişkinlik gibi göz altı endişelerini giderir. Yeşil çay içeren ürünleri tercih edebilirsiniz.

False