GeriSaç Saçlarınızla Işıldamak için Bu Önerilere Kulak Verin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saçlarınızla Işıldamak için Bu Önerilere Kulak Verin

Saçlarınızla Işıldamak için Bu Önerilere Kulak Verin

"Dış görünüşümüzde saçların önemi tartışılmaz. Güzel görünen saçlar yüzümüzü çevreler ve güzelliğimizi vurgular. Hepimiz iyi görünen saçlara sahip olmak isteriz. Peki bunun için nelere dikkat etmeliyiz? Dermatolog Dr. Şale Yılmaz, saçlar ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için anlattı."

SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN BUNLARA DİKKAT!

Saçlarımızın iyi görünebilmesi için öncelikle sağlıklı olması gerekir. Sağlıklı saç dolgun ve parlak görünür. Vitamin ve minerallerden zengin beslenmeye özen gösterin. Saç dökülmeniz varsa mutlaka doktorunuzla görüşün. Gerekli testler yapıldıktan sonra saçı güçlendirecek mezoterapi, PRP veya saç dolgusu gibi bazı tedaviler uygulanabilir.

Saçınıza yaptıracağınız boya, röfle, perma gibi işlemler hakkında bilgi alın. Saç ürünlerinizi doğru seçin. Saçınıza yapacağınız bakım desteklerini ihmal etmeyin.

SAÇ MODELİNİZİ TESADÜFLERE BIRAKMAYIN

YÜZ ŞEKLİNİZİ TANIYOR MUSUNUZ?

Yüzünüz yuvarlak, kare, oval ya da üçgen mi? Her model her yüz şekline yakışmaz. Yüz hatlarınıza uygun kesimleri kullanmaya dikkat edin.

Yaşınız ilerledikçe düz uzun kesimlerden çok katlı, dışa doğru hareketli kesimleri tercih edin. Asimetrik kesimli saçlar, kahküller daha modern bir hava verir. Yumuşak dalgalı saçlar yüz hatlarınızı yumuşatır. Kısa boyluysanız çok uzun saç modellerini tercih etmeyin.

Saçlarınız ince telliyse omuz hizasını geçmeyen katlı kesimleri tercih edin.

SAÇ RENGİNE DİKKAT EDİN!

Doğru tonlarda seçilen saç renkleri imajınızı güçlendirir, cildinize ışıltı katar. Yanlış renkler yorgun bir görünüm verir. Saç renginiz cilt ve göz renginizle uyumlu tonlarda olmalıdır. Yaş ilerledikçe çok açık veya koyu tonlarda sakının. Çok açık tonlar sizi daha soluk gösterirken, koyu tonlar hatlarınızın keskin görünmesine neden olur. En ideali doğal renginizden iki ton açık veya koyu tonları tercih edip gerek görürseniz ışıltı yaptırmaktır.

Dermatolog Dr. Şale Yılmaz 

Saçlarınızla Işıldamak için Bu Önerilere Kulak Verin

False