GeriSaç Saç Boyası Akıtma Yöntemleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saç Boyası Akıtma Yöntemleri

Saç Boyası Akıtma Yöntemleri

"“Saçımın boyası istediğim gibi olmadı” cümlesi tanıdık geldi mi? Beğenmediğiniz renkler ve durumlar için saç boyası akıtma yöntemleri…"

Saçlarımızı boyattık diye her seferinde mutlu oluyoruz diye bir durum yok. Bazen görünen renk saçlarımızda gerçekleşmiyor, bazen boyayan kişi işinin ehli olmuyor bazen de bize yakışır sandığımız renk öyle durmuyor. Saç boyanız istediğiniz gibi olmadıysa ama hemen kimyasal işlemlere başvurmak istemiyorsanız sizi doğal saç boyası akıtan yöntemlere alalım. Saç boyası akıtma yöntemleri nelerdir?

Doğal yoldan saç boyası akıtma yöntemleri

Limon suyu ile saç boyası akıtma

Limonun içindeki asidik renk açıcı özelliğini artık bilmeyenimiz yok. Limon suyu sıktığınızda bile ellerinizin renginin açıldığını fark edebilirsiniz. Limon suyunu yazı saçlarınıza hafifçe sürerseniz güneş altında saçların rengini açtığını görebilirsiniz. Limon suyu saç boyası akıtma yöntemleri arasında da en kolay ve popüler olanlardan biridir. Saçınızı limonlu su ile yıkayıp yarım saat bekletip saçları durulayın. Abartmadan haftada 1-2 kere uygulayarak saç boyasını akıtmayı deneyebilirsiniz.

Karbonat ile saç boyası akıtma

Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın. Kısa sürede etkisini görebilirsiniz.

C vitamini ile saç boyası akıtma

C vitamini de saç boyası akıtan yöntemlerden biri. Saç rengi açarken de kullandığımız C vitamini kapsüllerinden 10-15 tanesini ezip şampuana ekleyip kullanarak saçlarınızdaki boyayı akıtabilirsiniz. C vitamini şampuan yerine saç bakım yağına ekleyerek de kullanabilirsiniz. Saçları şampuanlayıp ya da yağlayıp 40-50 dakika beklettikten sonra durulamalısınız. C vitamini ile saç boyası akıtma yöntemini deneyenler bu yöntemi pek övse de çok koyu rengin çok açıldığını da söylüyor. Bu sebeple dikkatli olmakta fayda var.

KINA SAÇ UZATIR MI? SAÇ UZATAN KINA MASKESİ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Mahmure Özel

False