GeriKadın Sağlığı Ruh Halinizi İyileştirmenin En Eğlenceli Yolu Dans Etmek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ruh Halinizi İyileştirmenin En Eğlenceli Yolu Dans Etmek

Ruh Halinizi İyileştirmenin En Eğlenceli Yolu Dans Etmek

"Dans etmek yüzyıllardan beri insanların vazgeçilmez aktiviteleri arasında. İnsanın ruh halini pozitif etkileyen, ruhsal ve zihinsel pek çok faydası olan dans, kutlama ve eğlencelerde de sıklıkla tercih edilir. Bedensel efor gerektirdiği için sağlık üzerinde önemli etkisi olan dans ruhu besler ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar."

Kendinizi iyi hissetmenin kestirme yolu: Dans

Gün içinde yoğun strese maruz kalan insanlar dans ederek rahatlayabilir ve enerjisini yenileyebilir. Eğer siz de yoğun bir işte çalışıyorsanız veya stresli durumlarla boğuşuyorsanız dans etmenin mucizevi etkisini deneyebilirsiniz. Dans etmek vücut enerjisini artırır ve fiziksel performansı olumlu etkiler. Her hafta düzenli dans edenlerin daha enerjik ve pozitif hissettiği araştırmalarla kanıtlanmış bir gerçek.

Ruh Halinizi İyileştirmenin En Eğlenceli Yolu Dans Etmek

Dans etmek en eğlenceli aktivitelerden biridir. Dans ederken daha mutlu olduğunuzu ve zihninizden olumsuz düşünceleri uzaklaştırdığınızı deneyimleyebilirsiniz. Dansın yaş sınırlaması olmadığı için de her yaştan insan kendi sağlık durumuna uygun şekilde dans edebilir ve daha dingin ve huzurlu bir ruh haline kavuşabilir.

Ruh Halinizi İyileştirmenin En Eğlenceli Yolu Dans Etmek

Depresyonla savaşıyor

Dans etmenin en önemli faydalarından biri de depresyonu önlemesi. Günümüzde özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşan depresyon sorunu dansla birlikte azaltılabilir. Dans sırasında vücudun salgıladığı dopamin ve serotonin gibi yararlı hormonlar sayesinde kişi kendisini daha mutlu ve özgüvenli hisseder, kaygı durumundan uzaklaşır. Dans etmek ayrıca sosyalleşmeye ve yalnızlığı tedavi etmeye de yardımcıdır. Özellikle gruplar halinde yapılan danslar kişinin yalnızlık psikolojisini yenmesini sağlar ve sosyalleşmesine imkan tanır.

Ruh Halinizi İyileştirmenin En Eğlenceli Yolu Dans Etmek

Zihin sağlığı üzerinde etkili

Sosyal becerileri geliştirmede dans oldukça etkilidir. Fiziksel bir aktivite olduğu ve hareket edildiği için dans etmek sağlığı da pozitif etkiler. Zihin sağlığı açısından ise alzheimer hastalığını önleyen dans ayrıca zihin berraklığı sağlar ve anıların hatırlanmasını kolaylaştırır. Bu yönüyle dans etmek özellikle orta üstü yaş grubuna önerilir.

Hafızayı ve zekayı güçlendiren dansın pek çok çeşidi vardır. Önemli olan sizin hangisinden hoşlandığınız ve hangi dansı yaparken kendinizi iyi hissettiğinizdir. Bugünden itibaren en sevdiğiniz müziği açarak dans etmeye başlayabilir, hem fiziksel hem de zihinsel açıdan kendinizi yenileyebilirsiniz.

 

False