GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 23. gün tatlısı: Künefe
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 23. gün tatlısı: Künefe

Ramazan Sofrası 23. gün tatlısı: Künefe

"Belkide en güzel peynir tatlısı olarak kabul edilebilir. Türk Mutfağı'nda ayrı bir lezzet..."

Malzemeler:

(4 kişilik)

300 g tel kadayıf

1/2 su bardağı dövülmüş antepfıstığı

150 g dilpeyniri

250 g tereyağı

Şerbet Malzemesi:

1,5 su bardağı su

1 su bardağı tozşeker

1 damla limon suyu

Hazırlanışı:

Tereyağını bir tepside eritin, kadayıfla tereyağını iyice karıştırın. Kadayıfın yarısını ayrı bir kaba alın, kalanını bastırarak tepsiye yerleştirin. Tel kadayıfın üzerine dilpeyniri dilimlerini dizin, kalan tel kadayıfı üzerine kapatın. Orta derecedeki fırında pişirin. Şerbet malzemelerini karıştırın, iyice kaynatın. Soğuk şerbeti, sıcak kadayıfın üzerine dökün, antepfıstığıyla süsleyerek hemen servis yapın.


False