GeriMakyaj Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Püf Noktaları

"Yüzünüz güzelliğinizin aynasıdır. Güzellik ise sürekli bakım ister. İşte size küçük ipuçları.."

S: Herzaman çıkık elmacık kemikleri hayal etmişimdir. Böyle göstermenin bir sırrı var mı?

C: Cildinizden daha koyu bir allık tonu seçin. Sonra yanaklarınızı içeri çekerek yanaklarınızda oluşan çukurlara içerden kulaklarınıza doğru hareketlerkle alıığı sürün. Sonra fırçaya herzamanki allığınızdan sürüp hepsini birlikte yine geriye doğru süpürün. Fıorçaya çok fazla allık almamaya ve renkleri dikkatlice karıştırmaya özen gösterin.

S: İçimdeki ışıltıyı nasıl dışa vurabilirim?

C: Tam anlamıyla parlak bir sezon yaşadığımızdan parlamak için en iyi zaman olduğunu söyleyebiliriz. Elmacık kemiklerinizin üzerinde kullanacağınız parlak pembe renk ışıltınıza ışıltı katacaktır. Eğer isterseniz biraz daha bronz bir ton ile ışıltıyı tüm yanaklarınıza yayabilirsiniz.

S: Yanaklarımdaki kırmızılıktan nasıl kurtulabilirim? Sürekli ateşim varmış gibi görünüyorum.

C: Yanaklardaki kırmızılığı saklamanın anahtarı doğru fondöten seçimi. Sarı tonlu fondötenler yanaklarınızdaki kırmızılığı dengeler. Aynı zamanda yüzünüzdeki diğer leke ve koyu renk halkaları da saklar.

Krem bazlı bir kapatıcı en iyi ve sürekli sonucu almanızı sağlar. Yanaklar genellikle kuru olduğundan bu tip ağır formüller hem yanaklarınızı nemlendiri hemde yanaklarınızın kırmızılığını azaltır. Kapatıcıyı ya da fondöteni parmaklarınızla ya da sünger yardımıyla sürebilirsiniz. Bir de gerektiği kadar sürü. Unutmayın normal bir renk vermeye çalışıyorsunuz, maske yapmaya değil. Fondötenden sonra sarı tonlu toz pudrayı kocaman bir pudra pufu ile rengi sabitleştirin. Allık kulllanmaktan kaçınmayın. Hafif pembe tonda bir allık ile almacık kemiklerinizi belirginleştirin. Ara sıra transparan pudra ile makyajınızı tazeleyin.

S: Gözlerim çok küçük. Onları nasıl daha büyük gösterebilirim?

C: Sorunuzun cevabı tam olarak eyeliner. Üst kirpiğinizin üzerine boydan boya eyeliner sürün ve hafif dışarı doğru uzatın. Gözlerinizin altlarına da eyeliner sürebilirsiniz ama renk sadece dışına yakın kısımda belirgin olsun ve yine kirpik bitiminden dışarı doğru uzatın. Bahsettiğimiz çizgi kalın ve abartlı değil. Aksine gözlerinize yumuşak ve buğulu bir görüntü verecek ince bir dokunuş.

gözlerinizi büyütmek için kirpikler de kıvrılabiliir. Rimel sürmeden önce kirpik kıvırıcısı ile kirpiklerinizi diplerinden kıvırın. İç kısımları burnunuza doğru, ortaları düz ve dışları dışa doğru yönlendirerek rimelinizi sürün.

Bilinenin tersine koyu renkler gözlerinizi büyütmez, hatta küçültür. Küçük gözler için daima hafif renkli gölgeler kullanın. Ve hiçbir zaman iki renkten fazla renk kullanmayın. Önce kirpikten kaşa doğru bir astar renk uygulayın daha sonra bu rengin biraz daha koyusu ile göz ile kaş arasındaki çukuru belirginleştirin.


False