Geriİyi Yaşam Pargalı neden öldürüldü?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pargalı neden öldürüldü?

Pargalı neden öldürüldü?

"Cahit Ülkü'nün 'Makbul' ve 'Maktul' İbrahim Paşa isimli kitabı; İbrahim Paşa'nın, özlemlerini, hırslarını ve korkularını anlatıyor..."

Osmanlı tarihinin en dikkat çeken kahramanlarından Pargalı İbrahim Paşa, ölümünün 477. yılında sosyal medyanın en tartışılan gündem maddesi oldu. Peki İbrahim Paşa kimdi? Kölelikten sadrazamlığa oradan da trajik bir sona sürüklenen Pargalı'nın istekleri, hırsları, gizli korkuları nelerdi? Bütün bu soruların yanıtlarını ve daha fazlasını İnkılap Kitabevi'nden çıkan Pargalı İbrahim Paşa isimli kitapta bulacaksınız.

Cahit Ülkü'nün 'Makbul' ve 'Maktul' İbrahim Paşa isimli kitabı, Korfu Adası'nın tam karşısındaki Parga Kasabası'ndan gelen getirilen bir Rum balıkçının oğluyken veziriazamlığa kadar yükselen 'Makbul' İbrahim Paşa'nın, özlemlerini, hırslarını ve korkularını anlatıyor.

Pargalı neden öldürüldü

Kitap, bir köle olarak getirildiği Manisa'da Kanuni'nin sevgisini kazanarak Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli isimlerinden biri haline gelen İbrahim Paşa'nın kişiliğini belirleyen kilometre taşlarını gözler önüne sermekle kalmıyor, kendi elleriyle saraya soktuğu ve ölümünü hazırlayan Hürrem Sultan'ın da hayatının detaylarını nefes kesici bir dille anlatıyor.

ARKA KAPAKTAN:

İbrahim ki, güzel Hürrem'i Kanuni'ye cariye olarak armağan ettiğinde kendi ölüm fermanını da hazırladığını hiç düşünmemişti. Kendisi padişahtan sonra Osmanlı'nın en güçlü adamı, Hürrem ise Sultan olduğunda, aralarındaki iktidar oyunu bir ölüm-kalım savaşına dönüşmüş, sonunda cellatlarla yüzyüze gelip, 'Maktul' İbrahim Paşa olmaktan kurtulamamıştı. Bu romanda, Pargalı İbrahim'in görkemli ama trajik yaşamının yanı sıra, Kanuni ve Hürrem'in kişiliklerinin gizli yanlarına da tanık olacaksınız.

"Pargalı İbrahim Paşa" romanı aynı zamanda, Anadolu'nun en küçük beyliklerinden birinin nasıl dünyanın en büyük imparatorluğu haline geldiğini, Celali İsyanları'nın kökeninde yatan gerçekleri, saray ve saray dışındaki yaşamın entrikalara dönük yüzünü merak edenler için belgesel nitelikte bir kitap...

Korfu Adası'nın tam karşısındaki Parga Kasabası'ndan orta halli bir Rum Balıkçı'nın oğluyken, "köle" olarak getirildiği Manisa'da Kanuni'nin Sultan Süleyman'ın yakın ilgisini ve sevgisini, sonra da güvenini kazanarak veziriazamlığa kadar yükselen 'Makbul' İbrahim Paşa'nın romanı.

Mahmure.com Editörü:Duygu ÇELİKKOL

False