GeriKişisel Bakım Parfümünüzün ömrünü uzatın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Parfümünüzün ömrünü uzatın

Parfümünüzün ömrünü uzatın

"Parfümlerinizin hemen bozulduğundan şikayetçiyseniz, yazımızı okumaya hemen başlayın..."

Parfümünüzü daha uzun süre kullanmak istiyorsanız saklama koşullarına önem verin. Öncelikle her kullanımdan sonra mutlaka kapağını sıkıca kapatın. Çünkü havayla temas eden parfüm çabuk bozulur. Bozulmasını önlemek için parfümü kutusunda muhafaza edebilirsiniz.

Parfümünüzün ömrünü uzatın



Parfümü ışık geçirmeyen bir yerde saklayın. Işık parfümün rengini ve kokusunu bozar. Çok ışık gören yerlerde, salonlarda parfümlerinizi bulundurmayın. Kuytu, karanlık yerler saklamak için en iyisidir. Sıcak ve nemli ortamlarıyla banyolar da parfümleri saklamak için uygun değildir. Buradaki sıcaklık ve nem parfümlerin kısa zamanda bozulmalarına neden olabilir.

Parfümünüzün ömrünü uzatın

Yatak odaları parfüm saklamak için çok daha uygundur. Burada tuvalet aynanızın çekmecelerini ve ya bir dolap gözünü parfümlerinizi saklamak için kullanabilirsiniz. Bu sayede parfümün buharlaşarak hemen bitmesini de önlemiş olursunuz.



Parfüm nasıl alınır?

Parfüm alışverişi genelde sabah saatlerinde burnumuzun en hassas olduğu saatlerde yapılmalıdır. Bir seferde en çok 3 kokuya bakılmalıdır. Aksi halde burnumuzun hassasiyeti azalacağı için aldığınız parfümü tekrar kokladığınızda beğenmeyebilirsiniz. Parfümü uzaktan püskürttükten sonra kuruması beklenmeli ve sonra koklanmalıdır. Kalıcı olup olmadığı ancak birkaç saat sonra anlaşılabilir.

Parfümünüzün ömrünü uzatın



Ayrıca parfümün kokusunun üzerinizde kalıcı olması için, günde sadece bir kez değil, gün içinde birkaç kere azar azar sıkmalısınız. Parfümünüzü sadece vücudunuza değil, elbiselerinize de sıkarsanız kalıcı bir kokuyu garantileyebilirsiniz.

Parfümünüzün ömrünü uzatın

False