GeriKişisel Bakım Öğle tatilinde estetik molası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Öğle tatilinde estetik molası

"Gün geçmiyor ki, bilimadamları kadınlara sonsuz gençliği sunmak adına yeni bir teknik duyurmasın! Bu yeni tekniklerden fazlasıyla nasibini alan estetik cerrahide de, hem gelişmeler hem de yenilikler başdöndürücü. Hal böyle olunca, öğle tatilinde verilen estetik molası ile güzelliğimize güzellik katmak sadece 20 dakikamızı alıyor."

Kaynak: Kelebek

Avrupalı kadınlar arasında çok yaygın olan, hatta öğle yemeği arasında sadece 20 dakikada yapılabilen, cilt altı kollajen dokusunun yenilenmesi işlemi ile genç bir cilde kavuşmak elinizde. Lazerden daha hızlı, daha güvenli ve acısız bir sonuca götüren 'plasmalite teknolojisi' estetik tedaviler için geliştirilmiş en son teknoloji olarak öne çıkıyor.

Plasmalite nedir?

Işık verilerek yüze yapılan yenilenme işlemi sadece 20 dakikanızı alıyor. Yüz ve boynunuzun ışıltılı ve diri görünmesini, sarkmaların yok olmasını istiyorsanız, ayırmanız gereken süre 30 dakika. Kansız, bıçaksız 'rejüvenetion' adı verilen yöntemle cilt altı bağ dokusunun yenilenmesi sağlanıyor. Yüz, boyun, el ve dekolteye uygulanan bu yöntem özellikle 30 yaş üzeri kadınların ilgisini çekiyor. Plasmalite uygulaması sırasında anestezi gerekmiyor ancak ciltte yine de hafif bir karıncalanma ya da elektriklenme hissi oluyor.

Boğaziçi Tıp Merkezi doktorlarından Dr. Seher Üstün, plasmalite uygulaması öncesinde kişinin bir ay süreyle güneşe maruz kalmaması, uygulama sonrasında da tavsiye edilen güneş koruyucularını kullanması gerektiğini belirtiyor. 'Tedavinin etkisi uygulandığı andan itibaren kendini hissettirmeye başlıyor. Deride ayrıca

1-2 gün gerginlik hissedilebilir' diye de ekliyor.

Kırışıklara botoks

Transmed Saç ve Kozmetik Cerrahi Kliniği Esteitik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Tunç Tiryaki de güzelleşmek

için kesiksiz ve dikişsiz istenilen yeniliği yaratmanın mümkün olabileceğini söylüyor; 'Kişiye uygulanan derma lifting yöntemleri olan peeling, botoks ve dolgu malzemeleri ile göz çevresinde, alın ortasında ve dudak kenarlarındaki yaşlanma çizgilerinin yüz ifadesi bozulmadan düzeltilmesi mümkün.'

Botoks, mimik kaslarının oluşturduğu iki kaş arasındaki kırışıklıkları, alındaki yataş çizgileri ve göz kenarlarındaki kaz ayağı çizgilerinin giderilmesinde etkili. Kırışıklığa neden olan kas içine botoks enjekte ediliyor ve kasın belli bölgelerinde geçici olarak kasılmayı azaltıcı etki sağlanıyor. Hyaluranik asit, yüzdeki kırışıklıkların, çizgilerin, akne izlerinin giderilmesi ve dudakların dolgunlaştırılması için kullanılıyor. Tiryaki, uygulama sonrasında kızarıklık, kaşıntı ve biraz şişme görülebileceğini belirtiyor. 'Ancak bu bulgular birkaç gün içinde kendiliğinden kayboluyor' diyor. Yüzdeki ince kırışıklıkların hafifletilmesi, cilt lekelerinin iyileştirilmesi ve sivilce izlerinin amacıyla uygulanan A.H.A (Glikolik Asit) ise doğada şeker kamışında bulunan bir madde. Peeling öncesinde doktorun tavsiye edeceği 1-2 hafta öncesinde cildi işleme hazırlayıcı ürünler kullanmak gerekiyor. Duyulan hafif ağrı ve yanma hissi ise basit bir ağrı kesici ile giderilebiliyor.

Hangi estetik, kaç para?

Botoks: 300-500 milyon TL.Dolgu maddeleri: 400-700 milyon TL.Dudak çevresi çizgileri: 400 milyon TL.Plasmalite: 400 dolarEl, dekolte, boyun ve yüz: 600 dolar

Doğru mu, yanlış mı?

Zayıf kadınlarda selülit olmaz

Keşke doğru olsaydı... Cilt yüzeyindeki istenmeyen portakal kabuğu görüntüsü maalesef genetik bir bağ dokusu zayıflığıdır. Spor yapan kadınlarda daha seyrek görülür. Yüzme, bisiklet, yürüyüş ya da jimnastik dokuları güçlendirir ve kan dolaşımını hızlandırarak selülit oluşumunu engeller.

Güzellikle ilgili birtakım söylentiler her zaman kafalarımızı karıştırıp durmuştur. Oysa hayatta tek bir gerçek var...

Fazla ruj dudakları dolgun gösterir

Aslında kullanılan renge bağlı. Çünkü mor ya da koyu kahverengi rujlar hem ince dudakları daha küçük hem de sizi yaşlı gösterir. Aynı şey koyu renkli dudak kalemleri için de geçerlidir.

Su içmek cildi pürüzsüzleştirir Hücrelerin su deposunu doldurmak için günde ortalama 2 litre su içmek yeterlidir. Eğer hücreler sağlıklıysa bunu ciltte görmek mümkündür. Cilt daha nemli ve daha az kırışıktır.

Sigara dudak kenarlarını kırıştırır

Evet çünkü sigaradan çekilen her nefes için dudak kasları büzüşür. Bu hareketin sürekli tekrarı ince çizgilere neden olur. Bu çizgiler zaman içinde derin kırışıklıklara dönüşür.

Merhaba bahar

Avon, hafif ve etkileyici parfümü Soft Musk'la havanızı değiştiriyor. Ayrıca, 16 Nisan'a kadar gül, yasemin ve miskin sıcak karışımından oluşan bu parfümü seçenler, taşlarla süslü şık bir saatin de sahibi oluyor.

Givenchy'nin yeni yüzü

Ünlü Fransız kozmetik devi Givenchy, yeni parfümü 'Irresistible' için sinema dünyasının en güzel yüzlerinden Liv Tyler'la anlaşmıştı. Piyasaya yeni sürdüğü makyaj serisi 'Le Make Up'la da renkleri teninde mükemmel bir şekilde taşıyan genç oyuncuyla yola devam ediyor.

False