Geriİyi Yaşam Motivasyonunuzu Arttıracak 8 Film
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Motivasyonunuzu Arttıracak 8 Film

Motivasyonunuzu Arttıracak 8 Film

"Çevresel etkenler birçok insanı doğrudan etkiliyor. Böyle durumlarda da motivasyon en önemli ihtiyaç haline geliyor. Motive olmak için de kitap okuyup film izlemek ideal yöntemlerden. İzlenen bir film, okunan bir kitap kolaylıkla hayatınızın seyrini değiştirebilir. İşte motivasyonunuzu artıracak 8 film:"

1) İYİLİK BUL İYİLİK YAP

Dünyayı değiştirebilecek bir proje ödevi için kolları sıvayan Trevor, yapılan iyilikler yoluyla büyüyen ve gelişen bir hayali ağ yapar. Bu planın kapsamı şu şekilde: Kendisine iyilik yapılan bir insan, 3 farklı kişiye iyilik yapacak. Dünya daha güzel bir yer olacak. Trevor’un planı ile kendi hayatında da güzel değişimler olur.

Motivasyonunuzu Arttıracak 8 Film

2) ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ

Bir okulda İngilizce öğretmenliği yapan John Keating, okuldaki aşırı tutucu disipline rağmen öğrencileriyle şiir aracılığıyla konuşur. Öğrencilerin şiir ile kendilerini ifade etmelerini ister. Katı kurallardan vazgeçilmesi için çabalar. Öğretmen Keating’in öğrencilerine hayatlarını dolu dolu yaşamaları gerektiğini öğütlemesi sizi de motive edecek.

 Motivasyonunuzu Arttıracak 8 Film

3) UMUDUNU KAYBETME

Bu film Chris Gardner adlı bir satıcının hayat hikayesini anlatıyor. Başarı merdivenlerini hızla çıkarken bir anda hayatı tepetaklak olur ve finansal sıkıntılara düşer. Daha sonra bu durumdan dolayı eşi onu terk eder. Ev sahibi de onu kapı dışarı eder. Bu felaketlere rağmen iyi bir baba olmuştur ve hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamıştır. Böylelikle hayat ona güzel kapılar açacaktır.

 Motivasyonunuzu Arttıracak 8 Film

4) ŞAHANE HAYAT

Georg yolun sonuna gelmiştir. Usulsüz kullandığı paralar yüzünden intiharı düşünür. Bu sırada Clarence hayatına girer ve onu bu düşünceden caydırmaya çalışır. Sonuç olarak Geroge hayattaki değerini, kendi değerini anlar. Kendinizi iyi hissettirecek pozitif filmlerden Şahane Hayat’ı mutlaka izleyin.

Motivasyonunuzu Arttıracak 8 Film

5) CAN DOSTUM

Film kapıcı olarak çalışan bir dahinin hayat hikayesini anlatıyor. Will Hunting'in dahi olduğu bilinmiyor. Bir gün birine saldırmasınedeniyle hapis cezası alıyor ve cezayı bir matematik profesörünün yanında çalışmak ve aynı zamanda terapi almak şartıyla çeviriyor. Bu süreç sayesinde zihinsel yeteneklerinin farkına varıyor.

Motivasyonunuzu Arttıracak 8 Film

6) FORREST GUMP

Çok zeki bir adam olmayan Forrest Gump, aşkın anlamını çok iyi bilir. Jenny ile tanışır ve ona aşık olur. Tesadüfen bir savaşa ve Amerikan tarihine tanık olur. Bilmeden yaptığı güzel işlerin farkında değildir.

Motivasyonunuzu Arttıracak 8 Film

7) KÖR NOKTA

Micheal Oher kötü bir ailenin kendisini yetiştirmesindense sokakta yaşamayı tercih eder. Yapayalnızken zengin bir ailenin koruması altına girer. Ailesi ve öğretmenleri sayesinde okula başlar ve hayatı birden değişir. Notlarını yükseltir ve okul takımına girer. Bu sayede burs hakkı bile kazanır. Başroldeki oyuncunun kendini yoktan var etme hikayesi güzel mesajlar içeriyor.

Motivasyonunuzu Arttıracak 8 Film

8) SAKINCALI DÜŞÜNCELER

Eski bir denizci olan Louanne, ötekileştirilmiş kesimin devam ettiği bir okulda öğretmen olur. Kural tanımayan öğrenciler bu okulun öğretmenlerini yıldırmaya çalışır. Ancak Louanne görevine daha fazla odaklanır ve çocuklarda bazı alışılmadık yöntemler dener. İdealist öğretmenin hikayesini sevecekseniz.

False