GeriKişisel Bakım Küçük Dokunuşlar ile Arzu Ettiğiniz Yüz Hatlarına Sahip Olabilirsiniz!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Küçük Dokunuşlar ile Arzu Ettiğiniz Yüz Hatlarına Sahip Olabilirsiniz!

Küçük Dokunuşlar ile Arzu Ettiğiniz Yüz Hatlarına Sahip Olabilirsiniz!

"Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, ameliyatsız tekniklerle küçük dokunuşlar yaparak istenilen yüz hatlarına sahip olunabileceğini belirtti."

Yüz germe

Yaşın ilerlemesi ve yerçekimi etkisiyle, yüzün özellikle üst bölgelerinde, alt çene kemiği boyunca deri sarkmaları ve yağ toplanmaları görülür. Elmacık kemikleri belirginliğini yitirir, yüz sarkma sebebi ile yorgun bir görünüm alır, nasolabial kıvrım dediğimiz bolum dudak yanak arası kıvrım derinleşir, alın ve göz kenarlarında çizgiler ve deri fazlalıkları oluşur.

Tüm bu deformasyonlar sonucunda hastalara bazen tüm bölümlerde bazen de “üst, orta ve alt yüz’ diye sınıflandırılan kısımların herhangi birinde operasyon yapılabilir.

Yüz germe girişimi sonrası kesiler, genellikle şakaklarda olup, saç çizgisinin içinden başlar, kulak önündeki doğal çizgiyi (veya kulağın önündeki kıkırdağın içini) ve kulak memesinin arkasını takip eder. Bu sayede operasyon sonrası izler saklanmış olur ve herhangi bir iz kalmaz.

Operasyon süresi yüzün bölümüne göre 2 -8 saat arası değişebilir ve genelde bir gece hastanede kalınması gerekir. Bazı ufak prosedürler lokal anestezi altında hastanede kalmaksızın yapılabilir. Ameliyat sonrası ödem ve şişlik görülse de bir hafta içinde önemli ölçüde azalır, 10. günde dikişlerin alınmasını takiben hasta işine dönebilir.

Yanak estetiği (Hollywood yanağı)

Yüz şekli bildiğimiz gibi güzellik ve çekiciliğin en önemli kriterlerinden biridir. Bu sebeple altın oran dediğimiz çene, yanak ve yüzdeki diğer bölgelerin belirli bir oranda olduğu yüz şekli popülerdir. Altın orandaki en önemli kriterlerden biri de çene ve yanakların üçgen oluşturmasıdır. Böylelikle yüz daha genç, daha çekici ve estetik durur.

Yanak estetiği veya diğer ismi ile “Hollywood Yanağı” yüz konturunun köşeli ve yanaktaki yağ yastıklarının fazla olduğu yüzlerde yapılan üçgenleştirme prosedürüdür. ABD’de özellikle Hollywood yıldızlarının birçoğunun yaptırdığı bu operasyon ile estetik anlamda çok tatmin edici sonuçlar alınmaktadır. Prosedürün ABD’deki literatürdeki ismi Bichektomy olarak da geçer.

Hollywood yanağı operasyonu yüzün dışında hiç bir iz bırakmadan sadece ağız içinde yanak bölgesinden bir santimlik bir kesi ile yanaktaki fazla yağ yastıklarının çıkarılması prensibine dayanır. Lokal anestezi altında yapılabilen ve yaklaşık 30 dk. süren son derece konforlu bir operasyondur. Basit gibi görünen bu operasyonda plastik cerrahin bu konudaki deneyimi kritik önem taşır. Kişinin yüz şekline göre alınacak yağ miktarının belirlenmesi, operasyon sonrası çene/yanak üçgeninin kişiye özel oluşturulması ve operasyon sonrası ağız içindeki dikişlerin hastayı rahatsız etmemesi plastik cerrahin bu konudaki tecrübesi ile doğru orantılıdır.

Orta yaş grubu hastalarda yüz germe operasyonları en az bir kaç yıl daha ertelenebilir. Bunun tersine daha genç kadınlarda daha iyi sonuçlar verebilir. 20-30 yaş grubu, genetik olarak yanakları sarkık duran veya yanakları aşırı dikdörtgen/yuvarlak olan kadınların yaşları olduğundan büyük görünür ve sürekli bir yorgun ifade ile gezmek durumunda kalırlar. Bu yağ yastıkları kişiyi en ufak bir stres, üzüntü ve yorgunlukta olduğundan da daha bitkin gösterir. İşte Hollywood yanağı ile genç hastalar kendi yaşlarına geri dönerek son derece çekici ve estetik bir yüz hattına da sahip olabiliyorlar.

Peki, operasyon sadece kadınlara uygulanmaz. Sıklıkla bayanların tercih ettiği bir operasyon olsa da erkekler de son dönemde bu operasyon ile daha çekici ve güzel hatlara sahip olabiliyorlar. Her operasyonda olduğu gibi en başında erkek ve kadın hastalar için ayrı ayrı planlama ve uygulama yapılması gerekir.

Çene Estetiği

Çene estetiği, genelde burun ve yüz estetikleri ile kombine uygulanan bir operasyondur. Estetik prosedürler değerlendirilirken hastaların tüm yüz hattına bakılarak beklentiye göre birden fazla prosedür uygulanabilir.

Genel olarak çene estetiği, dışarıya doğru çıkık ve hem estetik hem de fonksiyonel anlamda hastaları negatif etkileyen durumlarda uygulanır. Ancak günümüzde yaygın olarak da plastik cerrahide altın standart olan “üçgen yüz” formunu yakalamak adına tercih edilen bir prosedürdür.

Operasyon sonrası hastaların yüzü dikdörtgen formdan üçgen forma dönüşür ve böylelikle estetik anlamda çok önemli olan ve daha önce yanaklar ve fazla yağ dokusu sebebi ile belirgin olmayan “çene çıkıntısı” elde edilir.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu

Küçük Dokunuşlar ile Arzu Ettiğiniz Yüz Hatlarına Sahip Olabilirsiniz

False