Geriİyi Yaşam Köpeklerinin Yememesi Gereken 6 Besin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köpeklerinin Yememesi Gereken 6 Besin

Köpeklerinin Yememesi Gereken 6 Besin

"Köpekler insan dostlarının yediği yemeklerden yemeye bayılırlar. Bu konuda çok dikkatli olunmalıdır. Çünkü bizim yerken zevk aldığımız besinler onlar için tehlikeli olabilir. İşte köpeklerin yememesi gereken 6 besin."

1- Çikolata

Sevimli dostlarımız bazen fazla meraklı olabiliyor. Ama onları korumak bizlerin asli görevi. Bu nedenle onların sağlığını riske atan gıdaları onlardan uzak tutmalıyız. İçerisinde fazla şekerli şeyler bulunan besinler bu sevimli dostlarımızın organlarını yormakla kalmıyor hatta onları ölüme bile sürüklüyor.

Köpeklerinin Yememesi Gereken 6 Besin

2- Avokado

Bizler için avokado oldukça yararlı fakat sevimli dostlarımız söz konusu olduğunda avokado tüketmemeleri gerekiyor. Eğer avokadoyu tüketirlerse kusma ve ishalin yanı sıra boğulmaları bile söz konusu.

3- Kafein zengini besinler

Kahve veya çay tutkunu iseniz bunları sevimli dostumuzdan uzakta muhafaza etmelisiniz. Eğer dostumuz kafeine maruz kalırsa taşikardi, mide bulantısı, nöbet geçirme ve ölüm gibi sonuçlar doğabilir.

Köpeklerinin Yememesi Gereken 6 Besin

4- Süt ve Süt Ürünleri

Kediler sevdiği için midir bilinmez ama köpeklere de süt ve süt ürünü tükettirmeye çalışanlar var. Köpekler için süt ve süt ürünleri tüketimi oldukça yanlıştır. Bu ürünler köpeğinizin ishal olmasına sebep olur.

5- Çiğ ya da Az Pişmiş Et

Köpekler ve kurtlar her ne kadar aynı soydan gelmiş olsalar da çok fazla ortak noktaları yoktur. bu ortak olmayan noktalardan bir tanesi ise kesinlikle çiğ ettir. Köpekler kurtların aksine çiğ ya da az pişmiş etleri tüketmemelidirler. Köpeğinizin et yemesini istiyorsanız yağsız ve fazla pişmiş et yedirmelisiniz.

Köpeklerinin Yememesi Gereken 6 Besin

6- Kemikler

Özellikle sokak hayvanlarına ikram ettiğimiz artık kemikler sevimli dostlarımızın sağlığını büyük ölçüde tehdit ediyor. Küçük parçalara bölünen kemikler dostumuzun organlarına batabiliyor. Ayrıca köpeklerin sindirim sistemi bu kemikleri sindiremediği için hazımsızlık gibi hastalıklara da yol açıyor.

MAHMURE ÖZEL

False