GeriStil Önerileri Klasik Giyim Tarz Nedir? Nasıl Kombinlenir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Klasik Giyim Tarz Nedir? Nasıl Kombinlenir?

Klasik Giyim Tarz Nedir? Nasıl Kombinlenir?

"Klasik giyim kombini nasıl yapılır? Klasik giyim tarzında en çok hangi parçalar tercih edilmeli? İşte tüm detaylarıyla klasik giyim tarzı..."

ŞIKLIK ÖN PLANDA 

Klasik giyim tarzında önemli olan minimum parçayla sade bir şıklık yakalamaktır. Klasik stil en çok klasik bir elbise, ayakkabı ve çantayla yapılan kombinlerden oluşur. Birkaç parçayla şıklığına şıklık katan kadınlar bu giyim tarzıyla her zaman dikkat çeker.

Klasik Giyim Tarz Nedir Nasıl Kombinlenir

 

PANTOLON SEÇİMİ ÖNEMLİ

Klasik giyimde pantolon çok önemlidir ve bu yüzden pantolon seçerken fazla kilolu görünmemek ve sık olmak için iyi tercihler yapılmalıdır. Bunun için de terciğiniz her zaman büzgüsüz ve pilesiz olan pantolonlardan yana olsun. Kalçaları geniş olan kadınlar da o bölgelerini kapatmak için geniş paçalı pantolon seçebilirler. Yüksek bel pantolon tercih ederseniz gömlek seçtiğinizde gömleğinizi pantolonunuzun içerisine sokun, bu şekilde çok güzel nüans yakalarsınız. Düşük bel pantolon tercih edecekseniz de o zaman bel kısmınızda fazlalık varsa onları kapatmak için tunikleri seçebilirsiniz.

Klasik Giyim Tarz Nedir Nasıl Kombinlenir

KALEM ETEK ASLA ESKİMEZ 

Klasik giyimin asla eskimeyen parçalarından biri de kalem eteklerdir. Kalem eteğinizin içine sokarak kullanacağız ince bir gömlek ve altına giyeceğiniz stilettolarla klasik giyimin hakkını verebilirsiniz. Eğer basenlerinizden rahatsız oluyor fakat kalem etekten de vazgeçemiyorsanız çok uzun olmayan fakat basenlerinizi örtecek uzunlukta gömlek ya da bluzları eteğinizin üzerine salabilirsiniz ya da kalın bir kemer kullanarak kum saati görüntüsü yakalayabilirsiniz. Kalem etekte ısrarcı olmam diyosanız midi boy düz kesim etekleri kalem eteklerin yerine tercih edebilirsiniz.

Klasik Giyim Tarz Nedir Nasıl Kombinlenir

CEKETLER 

Ceketler her zaman klasik giyimin başrolünü üstlenmiştir. Eğer basenleriniz ve göbek kısmınız biraz genişse giyeceğiniz ceketin etek uçlarının köşeli olması çok daha güzel duracaktır. Omuzlarınız geniz değilse apoletli kolları olan veya vatkalı omuzları olan ceketleri tercih edebilirsiniz. 

Klasik Giyim Tarz Nedir Nasıl Kombinlenir

False