GeriDiyet Rehberi Kış Aylarında Göbek Eriten Lahana Çayı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kış Aylarında Göbek Eriten Lahana Çayı

Kış Aylarında Göbek Eriten Lahana Çayı

"Dr. Fevzi Özgönül'den kış aylarına özel bir müthiş tarif: Lahana çayı!"

Lahana suyunun faydaları

Lahana suyu, özellikle şeker ve romatizma hastaları için faydalı.

Bağırsakta oluşan sorunlar ve ayrıca incelmek için lahana çayının tüketilmesi öneriliyor. 

Lahana çayının aşırı tüketilmediği sürece herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Lahana suyu içerdiği B, C ve E vitaminleri ile potasyum minerali sayesinde kanı temizler, idrar söktürür, cildi güzelleştirir, sivilce ve aknelerden kurtarır.

Tüm besinler arasında bir tek lahana suyunda bulunan U vitamini sayesinde lahana, mide ve bağırsaklardaki yaraların iyileşmesini sağlar ve iç yüzeyinin korunmasına yardımcı olur. Kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olduğu kadar içerdiği selenyum sayesinde de yaşlanmayı önler. 

Lahan vücuttaki iyot miktarını azalttığı için guatr hastalığı olan ve yeni doğum yapmış kadınların bir süre lahana suyu tüketmemesi gerekir. Lahana suyunun olduğu kadar evde yapabileceğiniz lahana çayının da faydalarını bir hayli fazla.

Lahana çayının faydaları neler? 

Bu çay, özellikle vücudun bağırsak florasını düzenleyerek vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar, zindelik verir ve bağırsak florasını güçlendirdiği için probiyotik bakterilerin yerleşmesini sağlayarak tatlı ve hamur işi ihtiyacını azaltır ve kilo verdirip bölgesel olarak da incelmenizi sağlar.

Lahana çayında, lahana çok az kullanıldığı için lahana suyunun tersine hipotiroid hastaları, hamile ve yeni doğum yapmış süt veren annelerin abartmadığı sürece kullanmasında sakınca yoktur.

Kış Aylarında Göbek Eriten Lahana Çayı

LAHANA ÇAYI TARİFİ

Malzemeler:

-1 avuç için kadar lahana
-1 orta boy soğan
-1 orta boy kereviz
-4 diş sarımsak
-Baş parmak kadar taze zencefil
-1 tutam kaya tuzu
-1.5 litre klorsuz su

Yapılışı: 

Lahanaları ince ince doğrayın. Soğanı 8'e bölün, sarımsağı ezin. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Zencefili ise ince ince doğrayın. Tuzu kişiye göre koyun. 1.5 litre klorsuz kaynamış suya atın. 30 dakika daha kaynatın.

Soğutup süzerek suyunu akşamüzeri spor ya da yürüyüş yaptıktan sonra bir bardak için. Bu kürü bağırsak florasını güçlendirmek için 21 günlük bir sürede kullanabilirsiniz.

False