GeriKişisel Bakım Kış Aylarına Özel Kuru Bacaklar İçin Bakım Sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kış Aylarına Özel Kuru Bacaklar İçin Bakım Sırları

Kış Aylarına Özel Kuru Bacaklar İçin Bakım Sırları

"Soğuk havalarda cilt kurulukları çok sık meydana geliyor. Vücudumuzda bu durumdan en çok nasibini alan yerlerden biri de bacaklarımız. Buz gibi hava, ısısı yükselen duşlar ve kapalı kıyafetler bacakların kurumasına sebep oluyor. Ancak kışın kupkuru bacaklara mahkum olmak zorunda değilsiniz! Bacaklarınız için bir bakım rutini oluşturmanın tam zamanı."

ÖNCELİKLE KREM

İlk yapmanız gereken şey, bir eczaneye gidip güzel bir cilt nemlendirici krem satın almak. Aldığınız kremin kozmetik ürün olmaması daha iyi olacaktır.

Kış Aylarına Özel Kuru Bacaklar İçin Bakım Sırları

DOĞAL PEELING

Bir kasede karıştırdığınız beyaz şeker, sızma zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyunu duş sırasında bacaklarınıza sürün ve güzelce ovalayın. İyice masaj yaptığınıza emin olduktan sonra bacaklarınızı temizleyin.

TIRAŞ EDİN

Ölü derilerden kurtulmak için bacaklarınızı jiletle tıraş etmek de bir yol. Ancak jiletin kıl köklerini sertleştirmesi sebebiyle bunu çok tavsiye etmiyoruz. Eğer “benim için sorun yok” diyorsanız bacaklarınızı tıraş ettikten sonra yukarıda yazan şeker-zeytinyağı-limon karışımını kullanarak bacaklarınızı fırçalayın. Ölü deriden kurtulduktan sonra bacaklarınızı iyice temizleyin.

Kış Aylarına Özel Kuru Bacaklar İçin Bakım Sırları

KESELEYİN

Kese, ciltteki ölü deriyi atmaya ve gözenekleri açmaya fayda sağlar. Aynı zamanda düzenli olarak yapılan kese, kan dolaşımını hızlandırdığı için selülit oluşumuna da engel olur. Kış aylarında bacaklarınızın kurumaması için her duşta keselenebilirsiniz. Sadece bacaklarınızı değil tüm vücudunuzu keseleyin. Ferahlık hissine bayılacaksınız.

DUŞ SONRASI

Ölü derilerden kurtulmak ve kuruluktan korunmak için istediğiniz yöntemi uygulayabilirsiniz. Ancak tüm yöntemler sonrası dikkat edilmesi gereken ortak bir nokta var; nemlendirmek. Favori nemlendirici kreminizi ya da vücut yağınızı duştan çıktıktan maksimum üç dakika sonra uygulayın. Cildin kremi emmesi için 10 dakika kadar dairesel hareketlerle masaj yapın.

False