GeriKişisel Bakım Kirpik Liftingi ile Hacimli ve Kıvrık Kirpiklere Sahip Olun!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kirpik Liftingi ile Hacimli ve Kıvrık Kirpiklere Sahip Olun!

Kirpik Liftingi ile Hacimli ve Kıvrık Kirpiklere Sahip Olun!

"Son zamanlarda kalıcı makyaj uygulamaları oldukça popüler hale geldi. Kirpik liftingi de öne çıkan uygulamalar arasında yer alıyor. Kalıcı Makyaj Uzmanı Demet Tecir, kirpik liftingi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı."

Kirpik Liftingi Nedir?

Kirpikler ifadenin güçlendirilmesinde önemli rol oynar. Her kadın kirpiklerinin uzun, hacimli ve kıvrık görünmesini ister. Her makyaj öncesinde kıvrık kirpiklere sahip olmak için kirpik kıvırıcısıyla kirpiklerimizi kıvırmakla uğraşırız. Makyajımızı yaparken, hepimizin kirpiklerimize maskara uygulamasının son dokunuşunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kirpiklere uzun ve aynı zamanda koyu bir renk tonu eklemek oldukça önemlidir. Ancak belli bir süreden sonra bu durum yorucu olmaya başlayabilir ve makyajsız da kıvrık kirpiklere sahip olmak isteyebiliriz. İşte tam burada imdadımıza “kirpik liftingi” yetişiyor.

Kirpik liftingi, doğal kirpiklere hacim, kıvrılma ve uzunluk veren devrim niteliğinde bir tekniktir. Kalıcı makyaj uzmanları tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Uzman, göz çevresinde özel olarak şekillendirilmiş bir silikon kalkan uygulamalıdır. Bu işlemde, kullanılan ürünün göz çevresindeki hassas bölgeye dokunmadığından emin olmalısınız.

Bu uygulamada kirpiklere bir ped yardımıyla yapışkan uygulanır. Daha sonra kirpikler yukarı doğru taranır. Bütün kirpiklerin yapışkana yapışması çok önemlidir. Aksi halde kirpiklerini eşit bir şekilde kıvrılmayabilir. Yapışkan uygulandıktan sonra kıvrıklığı korumak adına bazı özel solüsyonlar uygulanır. Bazı durumlarda kirpiklerin kirpik bigudisine sarıldığı da oluyor.

Kirpik Liftingi ile Hacimli ve Kıvrık Kirpiklere Sahip Olun

Mikro çubuklar yardımıyla kirpiklere sürülen jel solüsyon 15 ila 20 dakika arasında bekletilmelidir. Kirpik yapısına göre ikinci solüsyon sürülür ve 10-20 dakika arasında bekletilmesi önemlidir. Daha sonra sürülmüş olan krem losyon silinerek üçüncü bir solüsyon sürülür. Bu solüsyon kirpiklerin bigudiden ya da pedden kolay ayrılmasına yardımcı olur. İşlem sonunda kirpikler bigudilerden ya da pedlerden çıkarılır ve kirpiklere renk veren başka bir solüsyon sürülür. En son kirpiklere keratin yüklemesi yapılır ve kirpik liftingi işlemi tamamlanır.

Kirpik Liftingi Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kirpiklerinize istediğiniz uzunluk ve hacmi vermek için yapılan bir uygulamadır. İşlemi yaptırmadan önce kirpikler mutlaka temiz ve kuru olmalıdır. Eğer kontakt lens kullanıyorsanız işlem öncesinde lenslerinizi çıkarmayı asla unutmamalısınız. Kirpik liftingi işlemi boyunca gözler kapalı şekilde beklenilmelidir. 1 saatlik işlem sonunda kişi gündelik yaşantısına dönebilir. Yüzünü yıkayabilir, havuza, denize girmesinde de bir sakınca yoktur.

Kalıcı Makyaj Uzmanı Demet Tecir

Kirpik Liftingi ile Hacimli ve Kıvrık Kirpiklere Sahip Olun

False