GeriKişisel Bakım Kırışıklıklara Erken Çözüm
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırışıklıklara Erken Çözüm

"Erkekler onları görmezden gelir. Kadınlar ise onlar olmadan da yaşayabilir. Evet, kırışıklıklardan söz ediyoruz. Gülümsediğinizde göz, ağız ve burun çevresinde beliren çizgiler... Ama asıl sorun alın bölgesinden apaçık okunur."

Bir kez cildinde ince çizgileri keşfedenler, bunlardan ancak estetik operasyonlarla kurtulabileceklerini düşünürler. Bir diğer kurtuluş yolu da kolajen enjekte etmektir. Oysa kadınlar ilk ince çizgilere, basit birkaç yöntemle kolayca müdahale edebilirler, işte size etkili beş yöntem:

Pürüzsüz bir cildin sırrı

Bilim dünyası uzun yıllar neşter ve enjeksiyon yöntemine alternatifler aradı. Yapılan çalışmalar sonucunda da birçok olumlu sonuç elde edildi. Artık bol temiz hava ve bazı vitaminlerin cildimizin tazeliğini koruduğunu biliyoruz. Buna karşın alkol, tütün ve düzensiz uyku cildi yıpratıyor. Stres cildi yorarken, gülmek kan dolaşımım hızlandırıyor. Tüm bunların dışında bir de cildiniz için uygulayabileceğiniz başka doğal ve etkili yöntemler de bulunuyor.

Alın bölgesi

Amerika'da, gençleştirici DHEA- hormonu tüm eczanelerde yok satıyor. DHEA - hormonunun içerdiği etkili maddeleri, ayrıca avokadoda da bulabilirsiniz.
Öneri: İki hafta boyunca her akşam limon suyu ile avokado tüketin. Çünkü limon suyunda bulunan C vitamini, avokadoda bulunan maddelerin etkisini artırır.
Sonuç: Dört gün içerisinde yöntem, etkisini göstermeye başlar.

Göz çevresi

Yağ oranının en düşük olduğu böle olan göz çevresinde kırışıklıklar daha çabuk oluşur.
Öneri: Sabahları iki yeşil çay poşetini, birkaç dakikalığına kaynar suda bekletin. Ardından buzlukta dondurun. Her bir gözünüzün üstüne bir poşet yerleştirin ve yaklaşık 15 dakika kadar bekletin.
Etki: Soğuk temas cildinizin hemen toparlanmasını sağlar. Çayda bulunan tanen maddesi fazla nemi alır, cilt sıkılaşır ve çizgiler daha belirsiz hale gelir.
Sonuç: Anında etkisini gösterir. Birkaç saat için kırışıklıklar yok olur.

Burun ve ağız çevresi

Yüzünüzde burun çevresinde başlayıp, ağız bölgesinde biten bir çizginin oluşmasını istemiyorsanız, doğal maddeler ve masajla önleminizi alabilirsiniz.
Öneri: Bolca soya ürünü tüketin. Çünkü bu ürünler, flavonoit olarak adlandırılan hücre koruyucu maddeler içerirler. Bu maddeler aynı zamanda bazı bakım kremlerinde de bulunuyor (kremlerin içeriğini okuduğunuzda flavonoitle karşılaşabilirsiniz). Flavonoit içeren kremleri problemli bölgelerin üzerine sürüp, beş dakika kadar parmak uçlannızla dairesel hareketlerle masaj yapın.
Sonuç: Her gün kullandığınız taktirde, iki hafta içerisinde etkili bir sonuç almanız mümkün olacak. Aynı zamanda bolca soya ürünü tüketirseniz, bu bakım yönteminin etkisini hızlandırabilirsiniz.

Üst dudak çevresi

Cildin bu bölümü çoğu zaman ihmal edilir. Oysa bu bölge hızla nem kaybına uğrar. Bu durumda en büyük yardımcınız zeytin.
Öneri: Üst dudağınıza birkaç damla zeytinyağı sürüp, parmak uçlannızla hafifçe üzerine vurun. Bu hareket kan dolaşımını hızlandırır. Yağ ise cildi yumuşatır. Buna ek olarak her gün iki kez yüz jimnastiği yapın.
Sonuç: İki hafta içinde görülebilir.

Boyun bölgesi

Cildin çok hassas olması nedeniyle, boyun ve dekolte bölgesi ince çizgilerin ilk belirdiği bölgedir. En etkili çözüm yolu; yeşil çay.
Öneri: Günde üç fincan yeşil çay için. Buna ek olarak cildinize bir de maske uygulayın. Yeşil çay içeren bir kremi boyun ve dekolte bölgesine kalınca sürün. 15 dakika sonra ılık suyla temizleyin.
Etki: Yeşil çayın bileşiminde bulunan vitaminler, metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Tanen de cilt altında bulunan bağ dokusunu sıkılaştırır.
Sonuç: Maske tamamlandıktan sonra cilt kalıcı bir etkiye sahip olur. Çay içerek de bu etkiyi koruyabilirsiniz.



False