GeriModa Trendleri Keyfinize göre ayakkabı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keyfinize göre ayakkabı

"Bir kadının satın alabileceği en keyif verici şey ayakkabı olsa gerek. Hangi kadın 13 puntoluk bir Manolo Biahnik'i giydiğinde kendini birazcık olsun Gisele Bundchen gibi hissetmez? Ya da Ugg botlar giydiğinde şipşirin bir Eskimo gibi..."

İşte hissettiğiniz ya da yansıtmak istediğiniz ruh halinize göre 8 farklı ayakkabı.

1. Bantlı ve topuklu sandaletler

Narin ve titrek görünümlü sandaletlerin size zengin iş adamının stajyer sevgilisi görüntüsü kazandıracağını düşünebilir­siniz. Oysa bu ayakkabıları bir kez giydiğinizde kendinizi kesinlikle yenilmez his­sedeceksiniz. Bantlar önceki sezonlara kı­yasla bu yaz o kadar da kırılgan görü­nümlü değil. Bilek etrafında iki ya da üç kez dolaşıyorlar, havası seksi ama kontrollü. Yani Sex and the City'nin şirin köşe yazarı Carrie'nin görünümünden biraz uzaklaşıyoruz, daha çok onun en yakın arkadaşı Miranda olu­yoruz. Bu ayakkabılarla "Ne istediğimi biliyorum" diyorsu­nuz. Çok hanım hanımcık ol­madan sadece biraz havanızı arttırmak istiyorsanız bu ayak­kabılar işinize yarayacak.

2. Platform topuk

İşte seksi olmak uğruna hayatınızı tehlikeye atmanızı gerektir­meyen bir ayakkabı. En güzel yanı da spor ayakkabı rahatlığı ile kendinizi bir sinema artisti gibi hissetmenizi sağlaması. Havalarda olmaktan korkma­yan ama bir o kadar da ayağını yere sağlam basmaktan hoşla­nan kadınlardansanız bu yaz kendinize bunlardan bir çift edinin. Orta­lıkta hava atarak dolanmak istediğiniz ya da iş yerinizde birilerine tavır almanız ge­reken günlerde ideal. Yalnız lütfen kimseye tekme atmayı denemeyin. Haliyle erkek arkadaşınız bu görüntüden biraz­cık korkabilir.

3. Mini topuklu terlikler

Bugün kendinizi vamp değil de hanım hanımcık ve bir kuş gibi hafif hissetmek istiyorsanız ayaklarınıza bir çift mini to­puklu terlik geçirmeniz yeterli. Artık hem rahatsınız, hem de şık. Ayaklarınız çıplak ama "savulun ben geliyorum" gibi bir görünümünüz yok. Yine de bu ayakkabıların kadınsı ve flortçü yönünüzü ortaya çıkarmak gibi bir özelliği var. Kısaca eğer günün nasıl geçeceğinden emin değilseniz bu ayakkabılar ideal. Ofiste giymek için gayet uygun olduğu gibi, iş sonrası aktiviteler için de sizi kurtarır.

4. Parmak arası bantlılar

Bahsettiğimiz plaja giydiğiniz o küçül şirin parmak arası terliklerin ablaları. Dümdüz ve basit ama son derece zarif. Bu ayakkabılarla tasarımı ve seksapeli bir kenara bırakıyorsunuz. Son derece rahat­sınız ve kafanız da en az ayaklarınız ka­dar açık. Bu ayakkabılar doğru seçilirse sadece şıklığınızı değil, klasınızı arttır­mak için de birebir. Düz inen bir çift be­yaz pantolon ve kocaman güneş gözlük­leri ile kendinizi bir anda olgunlaşmış ve Grace Kelly zarafetinde hissedeceksiniz.

5. Babetler

Daha masum ne olabilir ki? Kendinizi tat­lı, tasasız ve minimal hissetmek istediği­niz günler için ideal. Hatta evde takılırken bile bir terlik alternatifi olarak düşü­nebilirsiniz. Neredeyse yük gibi bir ayak­kabı olmasına rağmen babetler bir o ka­dar da kişiye yumuşaklık ve dişilik kazandırırlar. Ne giyerseniz giyin, sanki bu ayakkabılar vücut dilinize bir incelik ka­tar. Bir küçük nokta: Bu ayakkabılar ince bilekler ister. Bacaklarınızın tombul sosis gibi görünmesini tercih etmiyorsanız tabii. Böyle bir endişeniz yoksa, bir çift gü­zel babet bu yaz gardırobunuzun prense­si olabilir.

6. Mokasenler

Her ne kadar ayakkabı kategorisini girse de aslında mokasenler neredeyse botlarla aynı işleri görür. Havaların ısınması ile ayağınızdan botlarınızı attığınızda, mo­kasenler sayesinde açık ayakkabılara da yumuşak geçiş yapabilirsiniz. Tabii ki, ikinci el bir Missoni kıyafetle kullanmayı tercih etmekte sonuna kadar da haklısı­nız. Mokasenler size öğrencilik günlerinizi de anımsatıyor olabilir ama elbette ki o yaşlardan biraz daha fazla romantiksi­niz artık.

7. Botlar

Canınız etek giymek istiyor ama bir yan­dan da dünyaya aslına "ben bir erkek Fat­ma'yım" diye seslenmek istiyorsanız bağcıklarınızı bağlamaya hazır olun. Kovboy botları yaz sıcaklarında sizi zorlayabilir ama her zaman kendinize bir çift süet Ugg edinebilirsiniz, içi kürklülerden bah­setmiyoruz tabii. Mini bir kot eteğin altına bunları giydiğinizde hiç uğraşmadan seksi olacaksınız, işte görüntünüzle uğ­raşmak istemediğiniz günler için birebir çözüm.

8. Sıra dışı modeller

Gözleri çok da korkutmadan yaşama se­vincinizi yansıtmak istediğiniz günlerde sıra dışı modelleri tercih edebilirsiniz. Bu ayakkabılarla vereceğiniz mesaj, "Hayatı, modayı, eğlenmeyi çok seviyorum ve bir sürü arkadaşım var." Aynı zamanda ruhunuzu kıyafetinize yansıtamadığınız günlerde, kendinizi biraz sıra dışı bir kı­lıkta hissediyorsanız sıra dışı ayakkabılar yine yardımınıza koşacaktır.

False