GeriKişisel Bakım Kendi manikürünüzü kendiniz yapın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kendi manikürünüzü kendiniz yapın

"Tırnaklarınıza manikür yaptırmak için ille de kuaföre gidip sıra beklemenize gerek yok. Kendi kendinize manikür yapabilirsiniz."

Çok az vaktiniz var ve kemen hazırlanıp çıkmanız gerekiyor. Üstüne üstlük de tırnaklarınız berbat durumda. Telaş etmeyin, bu ille de kuaförde dakikalar harcayacaksınız demek değil. İsterseniz evde 10 dakikada manikür yapabilirsiniz.

Öncelikle ellerinizi güzelce yıkayın ve kurulayın. Çift taraflı bir törpü kullanarak tırnaklarınızı törpüleyin. Törpü yaparken tırnak köşelerinizi törpülemekten özellikle kaçının. Törpüleme işleminden sonra tırnaklarınızı şekillendirmeye başlayın. Tırnağınızın yapısına göre şekil vermeniz ellerinizin daha güzel görünmesini sağlayacaktır. Yuvarlak ya da köşeli olabilir.

Tırnaklarınızın çevresine yumuşatıcı bir krem sürün. Ellerinizi sıcak denilebilecek suyun içinde birkaç dakika bekletin. Böylece tırnaklarınızın kenarındaki etlerin yumuşamasını sağlarsınız.

Tırnağınızın çevresindeki ölü derileri hafifçe geriye itin. 'Şeytan tırnağı' denilen tırnaklarınız çıkmışsa, onları da dikkatlice kesin. Tırnaklarınızı kestikten sonra ellerinizi güzelce losyonlayın. Hatta yumuşak hareketlerle elinize masaj yapabilirsiniz. Elleriniz yumuşacık olur.

Sıra geldi tırnaklarınıza oje sürmeye. Öncelikle asetonlu bir pamukla tırnak yüzeyinizi temizleyin. Bu şekilde kenarda kalmış oje artıklarını da temizlemiş olursunuz. Manikürün son aşamasındasınız artık.

Sıra oje renginizi seçmeye geldi. Fırçanın üzerine küçük bir miktar oje alın ve tırnağınızın ortasından başlayarak boyayın. Fırçanıza fazla oje almamaya özen gösterin. Tırnak kenarlarınıza da dikkatlice, taşırmadan ojeyi sürün. İşte tırnaklarınız artık son derece bakımlı ve güzel duruyor.

False