GeriBeslenme Önerileri Kavurmalı simit ekmek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kavurmalı simit ekmek

Kavurmalı simit ekmek

"Fırından aldığınız sıcacık ekmek hamuruyla hazırlayabileceğiniz en lezzetli bir tarif!"

1-6 Kişilik

Malzeme

1 ekmek hamuru
30 gr tereyağı

Ara dolgusu için
200 gr kavurma
1 közlenmiş kırmızıbiber
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam

Yapılışı

Ekmek hamurunu derin bir kâseye alın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyip yoğurun. Kavurmayı ve közlenmiş biberi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Ekmek hamurunun üzerine un serpin. Merdane yardımıyla dar dikdörtgen, ince olmayacak şekilde açın. Kenarına kavurmalı harcı ilave edip kaşar peyniri serpin. Rulo şeklinde sarın. Simit şekli verin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 30 dakika dinlendirip mayalanmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.  

 

 

False