GeriKişisel Bakım Karın Estetiğinde Son Yöntemler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karın Estetiğinde Son Yöntemler

"Düşük belli pantolonlar, kısa bluzlar kadınları karın gerdirme operasyonlarına yöneltiyor. Kimilerine abdominoplasty, kimilerine göreyse liposhaping yöntemi ile yağlardan kurtulup, imrediğiniz kıyafetleri giyebilmek mümkün."

Abdominoplasty nedir?
Eğer karın gerdirme ameliyatı düşünüyorsanız tıbben "abdominoplasty" olarak adlandırılan karın germe ameliyatı orta ve alt karın bölgesindeki fazla deri ve yağ dokusunun alınmasını ve karın duvarı kaslarının gerginliğine kavuşturulmasını içeren bir ameliyattır.

Kimler abdominoplasty yaptırabilir?
Bu ameliyat için en uygun adaylar, görüntü olarak iyi şekle sahip olup, diyet ve egzersizle giderilmeyen karında yağ fazlalığı ve deri gevşekliği şikayeti olan kadın ve erkekler olarak gösteriliyor. Abdominoplasty, birkaç gebelik sonrası karın derisi ve kasları normale dönemeyecek kadar deforme olmuş kadınlar için özellikle çok yararlı. Deri elastikiyetinin kaybı ile birlikte bir miktar yağlanma şikayeti olan daha yaşlı hastalarda da bu ameliyat iyi sonuç veriyor. Önemli ölçüde zayıflamayı planlayan ve gelecekte hamile kalmayı düşünen hastalarda ameliyatın ertelenmesi öneriliyor.

Riskleri neler?
Eğer ameliyat vücut hatlarını düzeltmek için yeterli deneyime sahip yetkin bir plastik cerrah tarafından yapıldığında sonuçlar hemen her zaman olumludur. Ama cerrahi sözkonusu olduğunda risk tabii ki vardır.

Ameliyat olmadan önce doktorunuz size yeme, içme, sigara içme, bazı ilaç ve vitaminlerin alınması veya alınmaması gibi noktaları içeren bazı özel direktiflerde bulunacaktır. Eğer sigara içiyorsanız , ameliyat öncesi en az iki hafta ve ameliyat sonrası en az iki hafta sigara içmemelisiniz. Ayrıca yine ameliyat öncesinde sinirleri yıpratıcı yoğunlukta diyet programı uygulamamalısınız, aşırı diyet iyileşme potansiyelini de azaltabilir.

Operasyon ne kadar sürüyor?
Total abdominoplasty gereken işleme bağlı olarak genellikle 2 ila 5 saat sürüyor. Kısmi abdominoplasty ise 1-2 saat sürebiliyor. Genel olarak operasyonda kalça kemiğinden diğer yandaki kalça kemiğine dek kasığın üstünden uzanan bir kesi hattı kullanılıyor. Göbeği çevre dokulardan serbestleştirmek için, göbek çevresine ikinci bir kesi yapılıyor. Sonuçta kesi hatları dikiliyor; pansuman örtüleri ile örtülüp, toplanabilecek fazla sıvıyı boşaltmak için yara bölgesine geçici bir ince tüp yerleştirilebiliniyor.

Ameliyat sonrası
İlk birkaç gün, karın bölgenizde doku şişmesi söz konusu olacağından, ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilen bir rahatsızlık ve ağrı duyabilirsiniz. Uygulanan cerrahi işlemin derecesine göre, birkaç saat sonra evinize yollanabilir ve hastanede birkaç gün kalabilirsiniz. Ameliyat sonrası, hastanın daha düz, daha ince bir karnı olacaktır. İzler kalıcıdır ama zamanla solar. Kendinizi eskisi gibi hissetmeniz ise haftalar hatta aylar alabilir.

Eğer iyi bir fizik kondisyona sahipseniz, kuvvetli karın kaslarınız sayesinde toparlanmanız daha kolay olacaktır. Aşırı egzersizden ise erken dönemde kaçınmalısınız. İlk 3-6 ay boyunca izleriniz iyileştikçe daha kötüleşiyormuş gibi görünebilir., ama bu normaldir. İzlerinizin düzleşmesi ve renginin solması için 9 ay- 1 yıl kadar beklemeniz gerekebilir.

Yeni görünümünüz nasıl olacak?
Kısmi veya total olsun, abdominoplasty, karın kasları zayıflamış ve derisi gevşeyip sarkmış kişiler için mükemömel sonuç verir. Birçok vakada, eğer dengeli bir diyet ve düzenli bir egzersiz programı uygulanırsa sonuçlar çok uzun süreli olabilir. Eğer beklentilerinizde gerçekçi iseniz ve kalıcı iz, uzun bir toparlanma dönemi gibi konulara hazırlıklı iseniz, abdominoplasty sizin için cevap olabilir.

False