GeriKişisel Bakım Karın Bölgesindeki Yağlanma Genetik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karın Bölgesindeki Yağlanma Genetik

"Mayo Clinic uzmanlarınca gerçekleştirilen bir araştırma, kadınlarda menopoz sonrası karın bölgesinde oluşan yağlanmanın nedeninin genetik faktörler olduğunu ortaya çıkardı."

Mayo Clinic doktorlarından Doç. Dr. Janet Olson, konu ile ilgili araştırmaların 50 yıl önce Minnesota Üniversitesi'nin 500'den fazla kadının genetik bilgilerini toplamasıyla başladığını söyledi. Olson, "Aynı grup ve ailelerine ilişkin bilgi toplama işlemi halen devam ediyor. Sözkonusu çalışmada denekleri; menopoz öncesi, menopoz sonrası ve iki grup bir arada olmak üzere üç farklı grupta incelendik. Ayrım analizi metodu ile gerçekleştirdiğimiz çalışma sonucu; baskın bir genin, menapoz sonrası kadınların karın bölgesindeki yağların dağılımında etkin olduğunu, menapoz öncesi dönemdeki yağlanmalarda ise etkili olmadığını saptadık" dedi.

Karın bölgesindeki yağların özellikle şeker hastaları, kalp hastaları, göğüs kanseri ve birçok kronik durum için risk taşıdığına değinen Dr Olson, genlere bağlı kilo alımı ve bunun vücuttaki dağılımı konulu çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.

False