GeriBeslenme Önerileri Karamelli cheescake tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karamelli cheescake tarifi

Karamelli cheescake tarifi

"Hayır diyemeyeceğiniz, damağınızı şenlendirecek lezzetli bir cheescake tarifi! Karamelli cheescake için malzemeleri hazırlamaya başlayın!"

Malzemeler: (32 cm kelepçeli kalıp için)

- 800 gr labne peyniri
- 200 ml süt kreması (1 paket)
- 1 su bardağı + 3 çorba kaşığı toz şeker
- 4 yumurta
- 1 çorba kaşığı un (silme)
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası

Alt taban için:
- 1 paket eti burçak bisküvi
- 2 çorba kaşığı tereyağı

Karamel sos malzemeler:
- 8 çorba kaşığı dolusu toz şeker
- 4 çorba kaşığı su
- Bir tutam tuz
- 12 çorba kaşığı krema

Üzeri için:
-Yeteri kadar ceviz içi

Karamel sos yapılışı:

Şeker, tuz ve su teflon tavaya koyulur. Şeker eriyene kadar harlı ateş, sonrasında kısık ateşte 7-8 dakika karamel rengi alana kadar pişirilir. Şeker karamel rengi alana kadar kesinlikle kaşık kullanılmaz. Kendi haline bırakılır. Karamelleşen şeker ocaktan alınır ve içine krema dökülür. Tahta kaşıkla karıştırılır. Soğumaya bırakılan karamel sosu kullanılmaya hazırdır.

Cheesecake yapılışı:

Bisküviler, tereyağı eklenerek mutfak robotundan geçirilir. Galeta unu kıvamına gelen karışım, kelepçeli kabın tabanına döşenir. Elle ya da bardakla bastırılarak altı sabitlenir. Buzdolabında soğumaya bırakılır. Şeker, krema ve labne peyniri, un ve nişasta mikser ile çırpılır. Şeker eriyince, yumurtalar teker teker karışıma eklenir mikserle çırpmaya devam edilir. Buzdolabından çıkarılan kelepçeli kalıbın içine cheesecake karışımı dökülür. Kalıp sallanır ve karışımın içinde hava kabarcığı kalmaması sağlanır. 170 dereceye ayarlanmış fırında (fırında 1 tas su mutlaka bulunmalı ki cheesecake çatlamasın) üzeri belli belirsiz kızarana kadar pişirilir. Soğumaya bırakılan cheesecake'in üzerine karamel sos dökülür ceviz ile süslenir. En az 1 gün buzdolabında dinlenmeye bırakılır.

False