GeriKadın Sağlığı Jogging İle Kalori Kaybını Hızlandırın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Jogging İle Kalori Kaybını Hızlandırın

Jogging İle Kalori Kaybını Hızlandırın

"Jogging, hızlı tempoda yürümek ya da rahat adımlarla koşmak olarak tanımlanan bir antreman çeşididir. Bünyeyi güçlendirmede ve hızlı kilo vermede çok etkili bir yöntem olan Jogging'in 10 altın kuralını sıraladık."

Bir açık hava sporu olan Jogging, özellikle son yıllarda bir hayli popüler. Genellikle deniz kenarında, ormanda veya yürüyüş yolu olan büyük parklarda yapılıyor. Jogging'i kısaca ne çok yavaş yürüme ne de çok hızlı koşma olarak tanımlayabiliriz. Her yaştan insanın rahatlıkla yapabileceği Jogging egzersizlerini daha etkili hale getirebilmek için uymanız gereken kurallar bulunuyor. İşte o kurallar:

1-ISINMA

Egzersize başlamadan önce ısınmak son derece önemlidir. Eğer kaslarınızı spora hazırlamazsanız, antreman sonrasında kramplar ve ağrılar ile karşılaşabilirsiniz.

Jogging İle Kalori Kaybını Hızlandırın

2-DOĞRU AYAKKABILAR

Egzersiz sırasında doğru ayakkabıları tercih etmelisiniz. Kendinize, yaptığınız spora uygun bir ayakkabı alın. Doğru ayakkabıyı bulduğunuzda antreman sırasında daha az yorulduğunuzu göreceksiniz.

3-GÖĞSÜNÜZÜ DIŞARI İTİN

Özellikle koşu yaparken duruşunuza dikkat edin. Göğsünüzü dışarı ittiğinizden emin olun. Böylece omuz ve omurganızın sakatlanma riskini azalır.

4-YAVAŞTAN HIZLIYA

Koşu antremanına yürüyüş ile başlayın. 30 saniye sonra hızınızı arttırın. 1 dakika sonra daha hızlı yürümeye başlayın. Ardından yavaş bir hızda koşma kısmına geçin. Bu tekniği uygulamak vücudunuzun çabuk yorulmasına engel olacak, aynı zamanda daha hızlı kalori yakmanızı sağlayacaktır.

Jogging İle Kalori Kaybını Hızlandırın

5-NEFES ALIN

Egzersizlerde yağ yakmanın temeli doğru nefes almaktan geçer. Öte yandan belli bir ritmde nefes almadığınız sürece, hücrelere yeterince oksijen pompalayamayacaksınız. Bu durum kas yorgunluğuna yol açabilir ve uzun süre koşu yapmanıza engel olabilir.

6-DURAKLAR BELİRLEYİN

Kendinize noktalar seçmek, uzun süre koşmanıza yardımcı olacak stratejik bir maddedir. Ne zaman dinleneceğinize, ne zaman koşmaya başlayacağınıza ya da yavaşlayacağınıza karar vermek için bir ağaç, bir bina ya da bir işaret seçin. 

7-MÜZİKSİZ OLMAZ

Sizi motive edecek müziklerden oluşan bir liste hazırlayın ve antreman sırasında dinleyin. Müzik, spor yaparken motive olmanızın yanı sıra eğlenmenize de yardımcı olur.

Jogging İle Kalori Kaybını Hızlandırın

8-YOKUŞ AŞAĞI KOŞUN

Yokuş aşağı koşmak, yokuş yukarı doğru koşmaktan daha zordur. Yokuş aşağı koşarken, düşmemek için o kadar çaba harcarsınız ki bu da kas kontrolü yapmanıza ve koşu tekniğinizi geliştirmenizi sağlar. 

9-KENDİNİZLE YARIŞIN

Koşuya başlamadan önce hedefiniz 2 kilometre miydi? Hedefi tamamladıktan sonra durmayın ve 5 dakika daha koşun. Kendinizle yarışmak spor motivenizi artıracaktır.

10-ESNEYİN

Antreman bittikten sonra esneme hareketleri ile kaslarınızı gevşetmeyi ihmal etmeyin. Spor sonrası esnemek, öncesindeki ısınma kadar önemlidir. 

False