GeriKadın Sağlığı İşte mükemmel diyet
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşte mükemmel diyet

"ABD'nin yeni beslenme programında kepekli yiyecekler ve bitkisel yağ tüm yemeklerde öneriliyor. Her zamanki gibi egzersiz şart."

Amerikan Newsweek Dergisi son sayısında "Mükemmel Diyet" konusunu kapak yaptı. Gıda ve sağlık konusunda bilimin uyarılarını aktaran dergi ''Daha iyi beslenmeyi yapılandırmak'' başlıklı yazısında, ''Amerikan Tarım Bakanlığı'nın 10 yıl önceki gıda piramidinden bu yana, nüfus daha kilolu ve hasta. Daha sağlıklı, daha lezzetli bir diyet olamaz mı'' sorusunu sordu.

1992'de yağlardan uzak durma girişiminin tüm karbonhnidratların zararsız olduğu inancı yarattığına dikkat çekildi ve yeni bir sağlıklı beslenme piramidi önerildi. Beyaz un, kırmızı etin seyrek, tahıllar ve bitki özlü yağların daha çok tüketilmesi tavsiye edildi. Newsweek, ''Yeni diyet kısa vadeli kilo kaybına göre değil, ömürboyu sağlık için düzenlendi. Hedef sağlıklı mutfakları önemsemek, aşırı tüketimi dizginlemek'' dedi. Genç, yaşlı, kadın, erkek, kısa, uzun, sıska, şişman herkesi aktif olmaya çağıran dergiye göre, kilo ne olursa olsun egzersizin uzun vadeli sağlık vaat ettiği hatırlatılıyor. Günde yarım saat yürüyüş aktif olmayı sağlıyor. Sağlıklı beslenmeyle birlikte oburluğu da önlüyor.

False