GeriCinsellik İlk Gece Seksi Nasıl Olmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İlk Gece Seksi Nasıl Olmalı?

İlk Gece Seksi Nasıl Olmalı?

"Herkesin kabusu, ilk gece! Aklımızda "o an"a kadar soru işaretleri dolaşıp durur. Bu soruların en önemlilerini sizin için açıkladık. Kızlık zarı, orgazm ve ilk gece hakkında her şey..."

İlk kez seks yapmak - Bekâreti kaybetmek

Bekâret o, "ister kullan, ister kötüye kullan" terimlerden biridir. Temel olarak, yanılsama ve yanlış inanışlara rağmen ne tür bir insan olduğunuzun değil, sadece henüz seks yapmadığınızın göstergesidir. Kötü bir âşık olacağınız ya da orgazm olamayacağınız anlamına gelmediği gibi -sonuçta, kabul edin ki diğer cinsel alanlarda yeni başlayan biri gibi bakire değilsinizdir muhtemelen- yıllardır bu işi yapan birine göre yatakta daha iyi olacağınız anlamına da gelmez. Herkesin yaptığı kanısına gelince... Öyle ya da böyle nasıl olsa herkes bir gün bekâretini kaybedecektir. Bu nedenle şimdi de ilk defa seks yapmayı düşünenlerin, bekâreti kaybetme "konusunda bilmeleri gerekenlere bakacağız.

İlk Gece Seksi Nasıl Olmalı

1. Düşündüğünüzden zor olabileceğini kabul edin

İlk kez sevişeceklerin çoğunun seks yapmanın özüyle ilgili sorunları vardır, zira kızlık zarını yırtmak konusunu dert etmektedirler. Kızlık zarı, vajinanın girişini kısmen kaplayan ince doku zarıdır. Bazı kadınlarda bu zar zaten, çocukken zorlayıcı bir faaliyet sırasında ya da daha seks konusunda düşünmeden önce tampon yerleştirirken yırtılmış olabilir. Fakat çoğu zaman kızlık zarı, seksi ilk denemeye kalkıştığınızda yerli yerinde duruyordur.

Eğer erkek arkadaşınız içinize giremediğini ya da bir şeyin yolunu tıkadığını hissediyorsa bu, kızlık zarı engelidir. Keskin bir acı hisseder ve kan görürseniz bu da, kızlık zarının yırtılmasıdır.

Seksin gerçekleşmesi için en iyi yol:

* Misyoner pozisyonla başlamaktır, ilk kez yapacaklar için en iyi pozisyondur. Misyoner temel olarak siz yatarken onun sizin üstünüzde olmasıdır.İlk Gece Seksi Nasıl Olmalı

* İçinize ilk girişinde, sanki çiş yapacakmışsınız gibi vajina kaslarınızla aşağı doğru itin.

* Sonra yavaşça ilerlemeli ve her ikiniz de rahatlayıp havaya girdiğinizde derinleşmeli.

* Bu, onu barındırmak için vajinanızın genişlemesini ve kızlık zarının yırtılarak nihayet seks yapabilmenize izin vermesini sağlayacaktır.

2. İlk kez olduğunu belirtin

Bekâret ya da seks yapmış olmak, alnınıza daha önce ne yapıp, yapmadığınızı gösteren neon ışıklı bir tabela asmaz. Anlayabilecek mi, anlamayacak mı?" konusuna gelince, eğer kızlık zarınız daha önceden yırtılmışsa; cevap 'Hayır'dır. Yine de, neden yalan söyleyesiniz? Seks yapmak büyük bir olaydır ve eğer iyi bir deneyim olmasını istiyorsanız, bilinmesi gereken her şeyi biliyormuş gibi davranarak başlayamazsınız.

3. Ağrılı olabileceğinin farkında olun

Kızlık zarı yırtılırken hafif acı verebilir. Fakat çok çabuk geçmesi lazımdır. Eğer seks hâlâ acı veriyorsa ve o sizin içinizdeyse ya da içinize giremiyorsa, muhtemelen daha çok ön sevişmeye ihtiyacınız vardır.

İlk Gece Seksi Nasıl Olmalı

Bu durumda şunlara dikkat etmelisiniz:

Penetrasyon takıntılı olmayın. Başaramazsanız, çarpıp çarpıp geri sekebilirsiniz. Bunun da yapacağı tek şey canınızı acıtmak ve penetrasyonun gerçekleşme ihtimalini düşürmektir. Ön sevişme, oral seks ve öpmeye daha fazla zaman harcarsanız daha iyi edersiniz çünkü böylece önce rahatlar ve sonra tekrar denersiniz.

Rahatlamaya çalışın. Bilinçaltında, eğer bir şeyin canınızı acıtacağını ya da zor olacağını düşünürsek kasılırız ve sonuç olarak vajinadaki kaslar mengene gibi kapanır ve engel oluşturur. Bu bir kez gerçekleşti mi, istediğiniz kadar kayganlaştırıcı ya da güç kullanın, hiçbir işe yaramaz.

4. Zamanlama her şeydir

Birbirinizi nasıl daha çok tahrik edeceğinizi keşfettikten sonra sadece beyninizde bilmekle kalmayacak pelvis bölgenizde de balon gibi bir şişme hissedeceksiniz ve bu size, içeri girişe hazır olduğunuz işaretini verecek. Zamanlama başka yerlerde de işinize yarayacaktır, mesela orgazm gibi. O nedenle eğer ilk seferinde havai fişekler ve cinsel patlamalar yaratmamışsa şaşırmayın. İlk randevu gibi, ilk seks de biraz acemi ve utandırıcı olabilir. Daha sonra neler olacağının göstergesi olarak bakmayın buna. Seks, gerçekten de yaptıkça iyileşir.

İlk Gece Seksi Nasıl Olmalı

5. Gebelikten korunma yönteminizi ayarlayın

Yaygın inancın aksine, eşiniz geri çekilme yöntemini kullansa bile ilk kerede hamile kalabilirsiniz. Yani eğer her sene kazayla hamile kalan milyonlarca kadının şanssızlığını paylaşmak istemiyorsanız önlem alın. Cinsel yoldan bulaşan bir hastalık da kapabilirsiniz. O nedenle, prezervatif gibi aynı zamanda bariyer de oluşturan bir yöntemi tercih edin.

6. Hemen çok maceraperest olmayın

Yuvarlanmadan, coşkuyla dönen bir semazen gibi kıvrılmadan önce temel seks pozisyonlarını iyice öğrenin. Seksin vahşi taraflarını denemek için sabırsızlanıyor olabilirsiniz ama belli başlı şeyleri iyi yapamıyorsanız pek işinize yaramayacaktır. Elbette bütün gece misyoner pozisyonunda olmayın; kalkın, ayakta, geriye yaslanın, onu öpün, şakalaşın, hissedin. Doyduğunuzda durun, dinlenin ve sonra daha fazlası için onu uyandırın.

7. Çok şey beklemeyin

İyi seks zaman alır ve yeni biriyle ilk kez seks yaptığınızda uyum sağlamak için birkaç deneme gerekebilir. Yani eğer orgazm olmazsanız ya da bazı açılardan tatmin olmamışsanız ve genel olarak iyi vakit geçirmemişseniz bunalıma girmeyin. Sekste işe yaramaz ya da frijit anlamına gelmez. Sadece seksin daha basit yönlerine daha çok vakit ayırmanız gerektiği anlamına gelir. Seksin penetrasyon olmayan bölümüne geri dönün ve öpme, ön sevişme ve genel olarak iyi vakit geçirme faslına odaklanın, ardından sekse geri dönün.

İlk Gece Seksi Nasıl Olmalı

8. Eğer o bakirse, sevecen olun

Herkes için bir ilk defa vardır. Bakir biriyle seks yapmak üzereyseniz unutmayın ki biz kadınların aksine, ilk kez milli olacak erkeklerin daha az ön sevişmeye ihtiyaçları vardır. Onu tahrik etmek ve orgazm sınırına getirmek için fazla vakit kaybederseniz, geri dönülmez noktaya ulaşacak ve daha seks gerçekleşmeden boşalacaktır. O nedenle yapmanız gereken en iyi şey:

* Daha çok kontrolde olduğunuz bir pozisyon seçin. Örneğin, erken boşalacak gibi duruyorsa ondan uzaklaşabilmeniz için siz üste çıkabilirsiniz.

* Nasıl dokunulmasından hoşlandığınızı ve sizi neyin iyi hissettirdiğini gösterin çünkü bu, pek fazla şey bilmediği bölüm olacak (tabii eğer daha önceden denememişseniz).

False