GeriKadın Sağlığı Her Yönüyle HIIT Antrenmanı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Her Yönüyle HIIT Antrenmanı

Her Yönüyle HIIT Antrenmanı

"Çoğu kişinin hayali güçlü kaslar ve biçimli bir vücut. Bunun için tek yapmanız gereken kendi HIIT antrenmanınızı oluşturmak."

Güçlü kaslar ve şekilli bir vücut High Intensity Interval Training (HIIT-Yüksek Yoğunluklu Aralık Antrenmanı) ile hayal olmaktan çıkıyor. Yüksek yoğunluklu antrenman programı olarak dikkat çeken ve yağ yakımı ile kas gelişimini baz alan HITT antrenmanları ile siz de atletler ve sporcular kadar güçlü ve kaslı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

HIIT antrenmanları ile forma girmenin yolları

İki temel aşamadan oluşan HIIT antrenmanı ile hem yüksek yoğunluklu hem de düşük yoğunluklu antrenman şeklini deneyerek vücudunuzun üst düzeyde yağ yakmasını sağlayabilirsiniz. Yüksek yoğunlukta yapılan egzersizlerle bedeninizi maksimum derecede çalıştırarak yağ yakımını en yüksek seviyeye çıkarabilirsiniz. Sonrasında yapacağınız düşük tempolu egzersizlerle bir nevi vücudunuzu dinlendirebilir ve vücut ritminizi şaşırtarak yağ yakmaya devam edebilirsiniz.Her Yönüyle HIIT Antrenmanı

Düşük yoğunluklu egzersizler sırasında bedeninizin oksijen ihtiyacını giderebilir ve vücudunuzun yağ yakmasını sağlayarak bedeninizin enerji üretmesine de yardımcı olursunuz. Böylece antrenman programınız en verimli hale gelmiş olur.

HIIT antrenmanlarının amacı kişiye koordinasyon, denge, güç, esneklik ve hız kazandırmasıdır. Sürat ve hız kavramlarının başı çektiği bu antrenman türü özellikle kuvvet kazanmak isteyenler ve sporcular tarafından yoğunlukla tercih edilir. HIIT antrenmanı ile yüksek tempoda koşu, kürek, ip atlama ve bisiklete binme gibi kardiyo egzersizlerini yapabilir ardından da temponuzu belirli bir seviyeye düşürerek antrenmanınıza devam edebilirsiniz.Her Yönüyle HIIT Antrenmanı

Kardiyo egzersizlerinin yanında ağrılıklarla yapılan yoğun egzersizler de HIIT antrenmanına örnektir. Ağır kilolara sahip dumbellarla yapılan squat, deadlift ve lunge gibi hareketleri şınav, mekik ve barfiks gibi hareketlerle birleştirerek HIIT antrenman programı uygulayabilirsiniz.

HITT antrenmanın faydaları

Farklı antrenman modelleri ve değişik egzersiz türlerini bir araya getirerek HIIT antrenmanınızı renklendirebilir ve vücudunuzu şaşırtarak yeni kombinasyonlar oluşturabilirsiniz. Böylece hem daha sağlam bir kas sistemine hem de çok daha esnek ve çevik bir vücuda kavuşabilirsiniz.Her Yönüyle HIIT Antrenmanı

HIIT antrenmanlarının en büyük amaçlarından biri kısa bir zaman diliminde en fazla yağ yakma özelliğini sunmasıdır. HIIT antrenmanlarını kendiniz şekillendirebilir ve herhangi bir ekipman ihtiyacı duymadan egzersizlerinizi en üst seviyede gerçekleştirebilirsiniz.

Kas kütlenizi kısa zamanda artırabilir ve eklemlerinizi daha kısa süre çalıştırdığınız için sakatlanma riskini de önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

False