GeriAşk Her Çiftin Evlenmeden Önce Yapması Gereken 9 Şey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Her Çiftin Evlenmeden Önce Yapması Gereken 9 Şey

Her Çiftin Evlenmeden Önce Yapması Gereken 9 Şey

"Evlenmek, yeni bir hayata başlamak için atılan heyecan verici bir adımdır. Sevdiğiniz kişiyle evlenmeden önce, kararınızdan emin olmak için yapmanız gereken bazı şeyler var. Aşağıdaki listeye göz atın ve kaç tanesini hayata geçirdiğinize bir bakın. Bu maddeleri uygulamak, ilişkinizin daha güçlü olmasına yardımcı olacak."

1. Seyahat edin

Sadece evden uzak bir hafta sonu demek istemiyoruz. Farklı bağlamlarda ilişkinizin sınırlarını zorlayacak uzun bir tatil veya uluslararası bir maceraya birlikte katılın.

2. Birlikte yaşamaya başlayın

Evlenince aynı evde yaşayacaksınız ancak ya hayal ettiğiniz gibi olmazsa... Evlenmeden önce bir süre de olsa aynı evde yaşamak, evlendikten sonra yaşayacaklarınızın fragmanı olabilir.

Her Çiftin Evlenmeden Önce Yapması Gereken 9 Şey

3. Birbirinizin politika ve din gibi değerlerini anlayın

Bunlar, ilk buluşmada genellikle kaçınılması gereken konulardır. Ancak  ortak bir gelecek kurmak istediğinizi düşünürsek bu konuları bir an önce konulup, birbirinizi anlamanızda fayda var. 

4. Çocuk istiyorsanız bunun hakkında konuşun

Bu, birçok kişi için bu konuşmaktan kaçınılan bir konu. Ancak partneriniz hemen çocuk istiyor, siz düşünmüyor olabilirsiniz. Evlenmeden önce bunu konuşmak, sonrasında hayal kırıklığı yaşamanızı engeller.

HAYATINIZIN AŞKINI BULDUĞUNUZU GÖSTEREN 8 İŞARET

5. Birbirinizin hayatındaki önemli insanları tanıyın

Sevgilinizin arkadaşlarıyla, ailesiyle tanışın ve siz de onu tanıştırın. Bir kişiyi tanımanın ve anlamanın en güzel yollarından biri çevresindekileri tanımaktır.

Her Çiftin Evlenmeden Önce Yapması Gereken 9 Şey

6. Birkaç büyük kavga edin

Duygular asla bastırılmamalıdır ve büyük sorunlardan sağ salim çıkmak bir ilişkiyi sandığınızdan daha fazla güçlendirir. Hepsini evlilik sonrası için saklarsanız, boşanma sandığınızdan daha yakın olabilir.

7. Maddi konuları konuşun

Yeni evli çiftlerde boşanma ya da kavga etmenin bir diğer büyük nedeninin mali konular olduğunu biliyor muydunuz? Birbirinizin maddi olanakları hakkında ve borcu olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

SEKSTE YAPILAN 5 TEMEL HATA

Her Çiftin Evlenmeden Önce Yapması Gereken 9 Şey

8. Aldatma ya da açık ilişki konusunda fikirlerinizi paylaşın

Bu sınırları daha önce belirlemek, yanlış iletişim kurma potansiyelini ortadan kaldırmanın yanı sıra, güven korunmasına da yardımcı olacaktır. Açık tanımlamalar, çiftlerin aynı tarafta kalmasına yardımcı olur.

9. Birbirinizi en kötü şekilde gördüğünüzden ve iyi durumda olduğunuzdan emin olun

Birbirinizin en kötü hallerini gördüyseniz, ağlarken nasıl göründüğünü biliyor, hastayken yaptığı huysuzluklara tahammül edebiliyorsanız evliliğe giden sağlıklı yoldasınız demektir. 

MAHMURE ÖZEL

False