GeriAşk Hassas konularda rahat konuşun!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hassas konularda rahat konuşun!

Hassas konularda rahat konuşun!

"Eğer ilişkinizde yaşadığınız önemli bir problemi tartışma fikri sizi korkutuyorsa aşağıdaki önerilerimizden yararlanabilirsiniz. İlişkinizle ilgili kritik konulan konuşmak sizi zorluyor olabilir. Mutsuzluğu kronik hale getirmek yerine açık olmayı deneyin."

Başlamadan önce...

İlişki uzmanları, konuşma öncesinde mutlaka bir iletişim planı yapmanızı öneriyorlar. Erkek arkadaşınızın size hangi durumda, nasıl bir tepki verebileceğini ve ona nasıl karşılık vereceğinizi düşünün. Dinlemeye özen gösterin ve sizi anlaması için ona süre tanıyın.

1) "Seks hayatımız daha renkli olsaydı."

Konuşmaya, ona seks hayatınızın nasıl gittiğini düşündüğünü sorarak başlayabilirsiniz. Suçlamadan mutlu olup olmadığım öğrenmeye çalışın. Ardından, yepyeni şeyler deneyebileceğinizi söyleyin ve tepkisini ölçmeyi deneyin. Birlikte duş almak gibi basit önerilerde bulunun ve onun fikirlerini öğrenmek istediğinizi belirtin. Böylelikle seks hayatınızın onun yüzünden kötü olduğunu söylediğinizi sanmasını engelleyebilirsiniz. Eğer alınırsa, onu ateşli bir şekilde öperek sorunun temel değil yüzeysel olduğu mesajını verebilirsiniz.

Hassas konularda rahat konuşun

2) "Yıllardır birlikteyiz. Bana evlenme teklif edecek misin?"

Eğer evlenmek sizin için önemliyse, bunu ona söyleyin. Ancak onu zorlamayın, önemli olan ilişkiniz hakkında daha ciddi düşünmesini sağlayabilmek. Konuşmaya, onun olumlu yönlerini öne çıkararak başlayabilirsiniz. Eğer evlilikten hiç bahsetmiyorsa, düşünmeniz gerektiğini, konuya daha farklı açılardan yaklaşmış olduğunuzu belirtin. Böylece hem ona hem de kendinize düşünmek için zaman tanımış olursunuz.

Hassas konularda rahat konuşun

3) "Çocuk sahibi olmayı düşünüyor musun?"

Bu hemen hemen herkesin karşısına çıkan, kritik bir soru. Bu konuda doğru karar vermelisiniz; bebek sahibi olduktan sonra durumdan hoşnut olup olmadığınızı sorgulayamazsınız. Bu konuyu; eşinize ebeveyn olmak konusunda ne düşündüğünü sorarak gündeme getirebilirsiniz. İlk anda söylediği düşünceleri paylaşmıyorsanız konuyu askıya alın. Ancak, asla inatçı olduğunu ya da yanlış düşündüğünü söylemeyin, duygularını sakın küçümsemeyin. Eğer uzun vadede fikrini değiştirmeyeceğini söylerse, bunun ilişkinizden daha önemli olup olmadığı konusunda karara varmalısınız.

Hassas konularda rahat konuşun

4) "İlişkimize bir süre ara vermek istiyorum."

Bu konuşmayı onu incitmeden atlatmanın en iyi yolu, bunu karşılıklı verilmiş bir karar gibi göstermekten geçiyor. "Sorun sen değilsin, benim" demek oldukça klişe ve asla yutturamayacağınız bir cümledir. Dürüst ama aynı zamanda anlayışlı olmaya çalışın. Konuşmaya başlarken karşınızdaki kişinin gururunu biraz okşamanız işe yarayabilir. Sahip olduğu iyi özellikleri sıralayın ve konuyu ona nazikçe açın. Birlikte harika zamanlar geçirdiğinizi ancak ilişkinin gidebildiği yere kadar gittiğini söyleyebilirsiniz. Bu durum açığa kavuştuktan sonra yaralarını sarması için onu yalnız bırakmanız iyi olur.

Hassas konularda rahat konuşun

En önemlisi; unutmayın ki, ayrılık konuşmaları her zaman yüz yüze yapılmalıdır. Telefon konuşması yaparak ayrılmanın kabul görebileceği tek durum uzaktan yürüttüğünüz bir ilişki için geçerlidir. Cep telefonunuzdan bu konuyla ilgili bir mesaj yazmayı ise aklınızdan bile geçirmemenizi öneriyoruz.

False