GeriKadın Sağlığı Hamam Otu Tehlikesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamam Otu Tehlikesi

Hamam Otu Tehlikesi

"Hamam otu ciltte ciddi egzamalara hatta lekelenmelere ve iz kalmasına da sebep olabiliyor..."

Hamam otu aslında Anadolu kadınları tarafından uzun yıllardır kullanılan bir kimyasal bileşiktir. Ot kısmına aldanmamak lazım aslında As2S3 kimyasal yapısına sahip olup doğadaki en güçlü zehirlerden arsenik ve en kötü kokan maddelerden olan kükürtten oluşuyor.

Bu yoğun kimyasal yapı nedeniyle ciltte belirli bir süre bekletildiği zaman kıl gövdelerinin yapısını bozarak adeta eritiyor.Hamam Otu TehlikesiAma organik , bitkisel bir yapıdan söz etmek mümkün değil. Öyle ki fazla bekletildiği zaman ciltte ciddi egzamalara hatta lekelenmelere ve iz kalmasına da sebep olabiliyor.

Kalıcı bir epilasyon mümkün değil çünkü kimyasal deri altındaki köklere ulaşmayıp sadece deri üstündeki kıl gövdelerini eritip temizliyor. Etkisi bir tüy dökücü kremlere aynı ama tek farkı çok daha zehirli olması !Hamam Otu Tehlikesiİnternette “hamam otu zehirlenme” diye arama yaparsanız bu maddenin yanlış kullanımı sonucu zehirlenip ölenlere dahi rastlayabilirsiniz. Özellikle havasız, sıcak ve nemli ortamlarda havaya karışıp solunduğu zaman öldürücü olabiliyor. Bulantı , baş dönmesi , kusma ve sarmısak kokusu duyma gibi şikayetleriniz olduğunda en kısa zamanda acile başvurmanız lazım yoksa çok geç olabilir. Maalesef sıcak ve nemin yoğun olduğu hamam ortamlarında sık kullanılıyor.

Peki alternatifi neler olabilir. Zırnık otu olarak da geçen hamam otu oldukça ucuz bu bakımdan jiletleme iyi bir alternatif. Jilet tüyleri tetikliyor kıl haline çeviriyor diye düşünüyor olabilirsiniz ama bu konuda yurtdışında bilimsel çalışmalar dahi yapılmış ve tetiklemediği saptanmış. Aslında yanıltıcı olan kılın kesildikten sonra ilk çıkarken kalın olarak gelmesi ve uzarken incelmesi. Bu durum genelde kılı kalınlaştırdı olarak yorumlanıyor.Hamam Otu Tehlikesi

Diğer bir alternatif de tüy dökücü kremler piyasadakilerin içeriği hamam otuna göre çok daha tehlikesiz. Tabii lazer epilasyon belirli oranlarda kalıcılık da sağladığı ve cildinizi de tahriş etmediği için alternatiflerin en gözdesi.

Dermatoloji Uzmanı
Dr. Sertaç Sever

Hamam Otu Tehlikesi

False