GeriBeslenme Önerileri Haftasonu Nerede Yesek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haftasonu Nerede Yesek?

"Hava ne sıcak ne soğuk, harika bir güneş parıldıyor. Baharın bu en güzel günlerinde, yoğun bir iş haftasından sonra, haftasonu kendimizi dışarıya atmak ve güzel bir yemek yemek hakkımız. Peki nereye gitse de ne yesek? İşte size 3 alternatif restoran: Tribeca, Schnitzel Restaurant ve Passion Marina."

Tribeca
Dünyanın zevkle yediği Amerikan bagel'larını Türk insanının damak zevkine sunan Tribeca, Yeniköy, akatlar, Gayrettepe, Erenköy ve Profilo'dan sonra geçtiğimiz aylarda Nişantaşı'nda müşterileriyle buluştu. Haşhaşlısından susamlısına, zeytinlisinden sarımsaklısına kadar zengin bagel çeşitleri sunuyor Tribeca. Atrıca Amerikan usulü salataları, ince kıtır pizza çeşitleri , cheesecake alternatifleri ve Lübnan'da özel olarak üretilen kahve seçenekleriyle Tribeca, kısa sürede Nişantaşı'nın vazgeçilmez mekanları arasında yerini aldı. Sabahları krem peynirli ve ballı bagel'ınızı yiyebileceğiniz, öğle tatlinde salata veya bagel sandviçlerle güne canlı devam edebileceğiniz, akşam keyfiniz için sıcak ya da soğuk kahvenizi içebileceğiniz bir mekan Tribeca. Aynı zamanda çocuklu aileler için de ideal.

65 kişilik oturma kapasitesine sahip olan Tribeca Nişantaşı, İstanbul'daki diğer şubelerinde olduğu gibi şık ve fonksiyonel dekorasyonuyla sizleri karşılıyor. Haftanın her günü 07:30-23:00 saatleri arasında hizmet veren Nişantaşı Tribeca, İstanbul içindeki kongre, seminer, toplantı ve ev partilerine catering hizmeti de veriyor.

Tribeca Nişantaşı
Şakayık Sokak No:51
Nişantaşı/İstanbul
Tel : (0 212) 225 04 61


Schnitzel Restaurant
Mega Residence Hotel bünyesinde yer alan Şinitzel'in değişmez adresi Schnitzel Restaurant, 1997 yılından beri Avusturya mutfağının eşsiz lezzetlerinin bizlerle buluşmasını sağlıyor. İki katlı restoran, 137 kişi kapasiteli. Dışarıdan olduğu kadar iç dekorasyonuyla da göz alıyor. Mönüler Avusturya mutfağından uzaklaşmamaya çalışarak hazırlanıyor ancak Türk damak tadına uygunluğu da unutulmuyor. Spesyalitesi tabii ki şinitzel. Şinitzeller kremalı mantar sos, acı sos, soğan sos gibi değişik soslarla da servis yapılıyor. Salata çeşitlerinin yanısıra başlangıçlar arasındaki mantar pane ve peynir köfte de iştahı açıyor. Şinitzel'in yanısıra et, balık ve penne gibi değişik yemekler de mönüde yer alıyor. Ayrıca rokfor soslu bonfile, mega steak, yoğurtlu bonfile de denenmesi gereken lezzetlerden.

Schnitzel Restaurant da porsiyonlar oldukça büyük ve doyurucu. Kredi kartları geçiyor. Sufle ve ştrudel gibi özel tatlıların yanısıra dondurma, muzlu tatlı gibi tatlılar da mevcut. Servis haftanın tedi günü saat 11:30-23:00 arası devam ediyor, Pazar günleri bile rahatlıkla uğrayabilirsiniz. Otopark probleminin de bulunmadığı restaurant da otopark için ayrıca ücret alınmıyor.

İçki dahil yenen yemek için kişibaşı 20-25 milyon ödeniyor. Özellikle hafta sonları rezervasyon yaptırmadan Schnitzel Restaurant'a gitmeye kalkmayın.

Schnitzel Restaurant
Eytam Cad. No:33
Maçka-İstanbul
Tel: (0 212) 231 31 61
296 79 20


Passion Marina
Passion Marina, adından da anlaşılacağı gibi, denizi çağrıştıran ne varsa bulabileceğiniz bir mekan. Daha kapıdan girerken göz zevkini büyüleyen Passion Marina'da, yemeyi içmeyi unutup etraftaki rengarenk objeleri seyre dalıyorsunuz. Bir de akvaryumu var ki, saatlerce seyre değer!

Passion Marina'nın mönüsünde, büyük kaselerde sunulan salatalar, kocaman sandviçler, orjinal cheesecakeler, aromalı kahve ve çay seçenekleri, taze bitki çayları, taze meyve koktylleri dikkati çekiyor. Ancak mekanın en vurucu noktası pizzaları. Sebzeli ,sucuklu, salamlı, zeytinli, karılık vejetaryen gibi bilinen pizza çeşitleri tamam da deniz ürünleri ile hazırlanmış pizza yediniz mi hiç?

Passion Marina'da bir de vitamin bar köşesi var. Burada dev bir tabağın içinde bulunan sebze ve meyvelerden dilediğinizi seçip hem lezzetli hem de sağlıklı kokteyller denme fırsatı bulabiliyorsunuz.

Yaklaşık 35-40 kişiye hizmet veren Passion Marina, Pazartesi hariç haftanın hergünü 12:00-24:00 arası hizmet veriyor. Haftasonları saat 10:00'dan itibaren mükellef bir kahvaltı servisi var. Her türlü kredi kartı geçerli ve otopark sorunu bulunmuyor.

Fiyatlar başlangıçlarda 3.5 milyon-5 milyon TL, salatalarda 5-6 milyon TL, pizzalarda 6-9 milyon arasında değişiyor. Tatlılar ise ortalama 4 milyon TL. Pizza, salata ve içecekten oluşan bir mönü için kişi başı ortalama 15 milyon ödeyerek mekandan ayrılabilirsiniz.

Passion Marina
Kefeli köy Cad. No:142
Tarabya/İstanbul
Tel: (0 212) 299 48 90/91

False