GeriKişisel Bakım Gülüş Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gülüş Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır?

Gülüş Tasarımı Nedir? Nasıl Yapılır?

"Dişlerde kesme işlemi olmadan yapılan gülüş tasarımı şimdilerde bir hayli popüler. Diş hekimi Dr.Eyüp Çelik, gülüş tasarımı hakkında merak edilenleri anlattı."

Minimal ya da 'non-prep' nedir?

Non-prep Lamina Venerler dişlerde herhangi bir aşındırma yapılmadan, anestezi olmadan sadece diş ölçüsü alınarak yapılan dişlerin ön yüzeyine gelen ince yaprak porselenlerdir. Geleneksel laminalar gibi non-prep laminalar da dişlerin ön yüzeyine yapıştırIılır. Dişin boyutu, şekli ve rengi kolayca değiştirilir. Bu tedavi yöntemiyle diş yapısında büyük bir aşındırma ve kesme gerektirmez. Nadir vakalarda hiç kesim yapılmadan laminalar yerleştirilir. Diğer pek çok vaka için diş yapısının sadece minimum oranda azaltılması gerekir.

Gülüş Tasarımı Nedir Nasıl Yapılır

Estetik diş hekimliğinde preparatlanmamış kaplamalar kozmetik restorasyonun en minimal invaziv yöntemlerinden birini temsil eder. Minimal veya non-prep laminalar, yapıştırma veya geleneksel dişçilik kaplamalarına iyi bir alternatif olmaktadır. Bu tedavinin en güzel yanı dişlerine dokunulmadan güzel bir gülüş isteyen hastalarda en uygun tedavi yöntemidir. Tek dişe uygulanabildiği gibi gülüş tasarımı isteyen bireylerde dişlerin herbirinin yüzeyine de uygulanabilir “Non-prep” laminalarda, diş yapısında aşındırma olmadan ve çok az veya hiç anestezi olmadan doğrudan dişlerin üzerine yerleştirilir.

Ne kadar sürede yapılıyor?

İlk seansta hastalardan ölçüler alınıyor ve fotoğrafları çekiliyor. 1 haftalık laminaların yapım aşamasının ardından 2. seansta dişlerin ağız içerisindeki provasını yapılıp hasta onayı alındıktan sonra yapıştırma işlemi tamamlanıyor. Yani gülüş tasarımı sadece 2 seansta yapılabiliyor. 

Çatlak veya kırık dişler, lekeli dişler, dişler arasında boşluklar, şekilsiz ya da yanlış hizalanmış dişler için de uygun bir yöntem olarak biliniyor. 

Gülüş Tasarımı Nedir Nasıl Yapılır

Nakımı nasıl?

Bu işlem yapıldıktan sonra No-prep Laminaların bakımı ise genel olarak ağızımızda bulunan dişlerin bakımı ile aynıdır. Günde iki kez ve her defasında en az 2 dakika olacak şekilde yapılmalıdır. Ayrıca günde iki kez diş ipi uygulamasıda mutlaka yapılmalıdır.

False