GeriKadın Sağlığı Greyfurt Suyunun Faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Greyfurt Suyunun Faydaları

Greyfurt Suyunun Faydaları

"Greyfurt suyu en az greyfurt meyvesi kadar severek tükettiğimiz bir besin. Tadına ve faydalarına henüz gelmeden rengiyle hepimizi cezbettiği konusunda sanıyoruz hemfikiriz. Turunçgiller ailesinden olan greyfurt ve greyfurt suyunun faydaları nelerdir?"

Greyfurt, turunçgiller ailesinden bir meyvedir. Meyvenin kabuğundan yağ elde edilirken tohumlarından elde edilen özler ilaç yapımında kullanılır. Greyfurtun pek çok faydası olduğu gibi leziz de bir tadı vardır.

Greyfurt suyunun faydaları nelerdir?

  • Greyfurt suyu kolesterol seviyesine iyi gelir. Makul miktarlarda düzenli tüketilen greyfurt suyu iyi kolesterol olarak bilinen HDL seviyesini artırır.
  • Taze sıkılmış greyfurt suyu C vitamini zenginidir yani askorbik asit içerir. Doku bütünlüğünün korunmasından kolajen üretimine kadar pek çok faydası olan C vitamini zengini greyfurt yaraların iyileşmesine de fayda sağlar. Yeterli C vitamini almazsanız kan damarları zayıflar, yaralar iyileşmez ve dokular bozulur.
  • Greyfurt suyunun faydaları arasında bağışıklık sistemine iyi gelmesi de sayılabilir. Greyfurta rengini veren pembe rengin sebebi beta karotendir. Beta karoten vücutta A vitaminine dönüşür ve bağışıklık sistemini destekler. A vitamini ayrıca önemli bir antioksidandır.
  • Greyfurt soğuk algınlığına, kansere, hazımsızlığa karşı da oldukça etkili bir meyvedir.
  • Greyfurtun safra taşını da önlediği söylenmektedir.

Greyfurt Suyunun Faydaları

1 bardak greyfurt suyu kaç kalori?

1 bardak greyfurt suyu 96 kaloridir.

1 bardak greyfurt suyunda günlük potasyum ihtiyacınızın %11’i vardır.

1 bardak greyfurt suyu, meyvenin lifleri sıkılırken çöpe gittiğinden lif açısından fakirdir. Bu nedenle greyfurt suyu içerken lif desteği için yanında yulaf ezmesi tercih edebilirsiniz.

Greyfurt Suyunun Faydaları

Greyfurtun zararları nelerdir? Greyfurt hangi ilaçlarla tüketilmez?

Bazı ilaçları alıyorsanız greyfurt veya greyfurt suyu tüketmemeniz gerekir. Greyfurtun içinde bulunan flavanoidler bağırsaklarımızda bulunan bir tür enzimi etkisiz hale getirir. Bu enzim etkisiz hale getirildiğinde ilaç kana aşırı dozda karışır ve yan etkileri ortaya çıkar. Bazı ilaçlar ile greyfurt tüketirseniz kalıcı hasar riski görülebilir ve hatta ölüme sebebiyet verebilir. Bu nedenle doktora gittiğinizde herhangi bir ilaç verildiğinde eğer greyfurt suyu veya greyfurt tüketicisi iseniz özellikle danışmanızı öneririz.

MAHMURE ÖZEL

False