GeriAşk Göster kendini!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göster kendini!

"Hepimiz o anı biliriz. Tam onu arayacekken ya da ona bir e-mail atacakken durur ve bir an tereddüt ederiz."

O anın sonunda da yapacağımız şeyi mutlaka ertesi güne erteleriz. Burada sorulması gereken asıl soru şu: Onu o an arasaydınız? Hayatınızda birşeyler değişir miydi?

'The Comfort Trap' adlı kitabın yazarı Psikolog Dr. Judith Sills hayatımızda yapacağımız küçük atakların bize çok büyük şeyler kazandırabileceğinin altını çiziyor ve ekliyor: 'Uçakta yanınızda oturan kişiyle bir sohbet başlatarak yaptığınız ufak ve fazla risk taşımayan ataklar hayatınızda büyük değişikliklere yol açabilir. Başlangıçta kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz fakat bu atağınızın ödülü güzel bir arkadaşlık olabilir'.
Sosyal hayatınızı canlandırmak mı istiyorsunuz? Yoksa varolan ilişkilerinizi güçlendirmek mi? Bu sorulara 'evet' yanıtını veriyorsanız sizin için hazırladığımız tavsiye niteliğinde birkaç özel detaya göz atmaya ne dersiniz?

Bekar mısın?

Uzun zamandır karşı cinsten birisiyle birşeyler yaşamıyorsanız yakın bir arkadaşınızdan sizin için uygun gördüğü birini sizinle tanıştırmasını isteyebilirsiniz. Buluştuğunuz erkek hayatınızın aşkı olmayabilir fakat güzel bir restoranda hoş bir adamla yemek yemek uzun süredir sadece kız arkadaşlarıyla takılan biri için güzel bir deneyim olabilir.

Yeni arkadaşlara ne dersin?

Küçükken yeni arkadaşlar edinmek çok kolaydır. Büyüyüp birer yetişkin olduğumuzda üzerimize bir utangaçlık çöker ve o günlerdeki gibi rahat davranamayız. Fakat bir de şöyle düşünün: örneğin kafa olarak size uyduğunu düşündüğünüz birine birlikte bir kahve içmeyi teklif ettiğinizde en fazla çok meşgul olduğunu söyleyerek sizi reddedecektir. Fakat teklifinizi kabul ederse güzel bir arkadaşlığın başlangıcı olabilir.

Stilini değiştir

Kot pantolondan mini eteğe geçiş yapmaya ne dersiniz? Dr. Sills konuyla ilgili bakın neler söylüyor : 'Böyle bir değişiklik sonucu giydiğiniz kıyafetlerin içinde kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz. Fakat seks hayatınızı canlandırmak için biraz çaba sarfetmeniz gerekiyor. Dolayısıyla da zaman zaman rahatsız kıyafetlerin içine girmeniz lazım'.

Hatalı olduğunu kabul et

Beraber olduğunuz insanla yaptığınız bir tartışma sonucunda bir kere de 'ben hatalıydım' diyen taraf siz olun. Böyle bir kavgadan sonra ilk hareketi yapan taraf olmak çok güzel birşey.

Yabancı birine iltifat et

Hiç yanınızdan geçen biri durup ne kadar güzel ayakkabılarınız olduğunu söyledi mi? Eğer hiç tanımadığınız birinden bu tarz bir iltifat aldıysanız ruhunuzun ne kadar okşandığını hissetmişsinizdir. Gelin bu sefer de siz bir yabancıya iltifat edin ve o kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlayın.

Çeviri: Elif Akbaş

False