GeriÜnlü Kombinleri Geniş paça bol hava!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Geniş paça bol hava!

Geniş paça bol hava!

"Bu yazın pantalon modası belli oldu!"

Kış mevsiminin en kullanışlı giysisi, yaklaşmakta olan ilkbahar ve yazın da vazgeçilmezi olacak.

Foto Galeri için tıklayın!

Tüm modacı ve tasarımcıların koleksiyonlarında geçmiş yıllardakinlere benzemeyen pantolon kesimleri ile kadınları şaşırtıyor. 80'lerin ardından 70'li yılların da izini taşıyan modeller uzun süredir alışılagelmiş olan tasarımlardan çok daha farklı detaylara sahip. Özellikle genç kızların öncelikli tercihleri arasında olan düşük beller, artık veda ediyor.

Erkekler de bol kesim giyecek

Yeni akım, erkek pantolonlarını da etkisine almış durumda. Rahat kesimli bu akımda beller yükselişe geçerken ağlar inişe geçti. Buna rağmen 'dar pantolonlardan vazgeçmem kolay değil' diyenler de unutuldu. Çok dar pantolonlar paçaları kıvrılarak farklı bir stil oluşturacak biçimde kullanılacak. Ama iyice bollaşan pantolonlar dar üstlerle birlikte daha çok tercih edilecek. Uzun boylu ve zayıf kişilerin rahatlıkla kullanabileceği yüksek belli ve düşük ağlı pantolonlar kısa boyluları ve kiloluları hiç memnun etmeyecek.


Pantolonları kiloya, boya ve giyim stiline göre tercih etmek gerek. Öncelikle alacağınız pantolonun bel kısmı vücudunuzu sıkmamalı. Oturup kalktığınızda ağı size rahatsızlık vermemeli. Kaliteli kumaşları tercih edin. Paça uzunluklarının eşit ve aynı genişlikte olmasına dikkat edin.

Kiloluysanız düz kesimli giyin

Düz kesimli modeller tam size göre. Basen kısmından başlayıp paçalara kadar inen düz kesimler sizi olduğunuzdan çok daha zayıf gösterecektir.
Fazla bol paçalı ve yüksek belli modellerden uzak durun. Büyük cepler kullanabilirsiniz. Özellikle asimetrik ya da çapraz kullanılmış cepler basen genişliğinin göz ardı edilmesinde yardımcı olur.

Göbeğe çare, yüksek bel

Yüksek belli pantolonlarla birlikte göbeğinizi saklamanız kolaylaşıyor.
Pilili modeller yerine pensli olanlarını tercih edebilirsiniz. Dikkatleri göbek çevrenizden uzaklaştırmak için farklı kesimlere sahip paçaları deneyebilirsiniz.
Abartılı kemerlerden uzak durun. Gerekirse kıyafetiniz ile aynı renklerde kemer kullanın.

Kısaysanız bol paça

İlla ki bol tasarımlar kullanmak istiyorum diyorsanız pantolonlarınızı mutlaka platform tabanlı ayakkabılarla giymeniz gerekiyor.
Bacak boyunuz kısa ise yüksek bel, üst bedeniniz kısa ise de düşük belli pantolonları tercih edin.
Aynı renklerde seçtiğiniz bluz ve pantolonunuz da sizi çok daha uzun boylu gösterecektir.

False