Yılbaşı Akşamı İçin Patlamış Mısır Tarifleri
.
Karamelli mısır patlakları
Malzemeler:1 çay bardağı cin mısırı1 çorba kaşığı zeytinyağı3 çorba kaşığı tozşeker1 çorba kaşığı su2 çorba kaşığı renkli pasta şekeri2-3 dal naneHazırlanışı:İçine zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencereyi ocağa oturtun. 2-3 adet mısır tanesini tencereye atın. Mısırlar patlayınca tüm mısırı tencereye ilave edin. Arada bir tencereyi sallayarak mısırları patlatın. Ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyun. Orta ateşte tozşeker köpürünceye kadar pişirip karamel hazırlayın. Ocaktan alın ve iki dakika karıştırarak soğutun. Karameli ve pasta şekerini mısırların üzerine döküp karıştırın. Arzunuza göre kaplara alıp soğutun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Mısır patlaklı çubuklar
Malzemeler:l2 paket (80’er gramlık) sütlü çikolatal50 gram margarinl3 su bardağı patlamış mısırl3 çorba kaşığı renkli şekerlemeHazırlanışı:Sütlü çikolata ve margarini birlikte benmari usulü eritin. Derin bir kaseye patlamış mısır ve 2 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi koyun. İçine erimiş çikolatayı ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın. Diğer tarafta muffin kalıplarının içini küçük kağıt kek kalıplarıyla kaplayın. Kağıtların içine kalan 1 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi eşit olarak serpin. Daha sonra çikolatalı karışımı şekerlemelerin üzerine paylaştırın. Her bir mısır patlağının ortasına 1 adet çubuk saplayın ve elinizle hafifçe üstüne bastırın. Derin dondurucuda 1 saat beklettikten sonra kağıt kalıplardan çıkarıp, servis yapın.
Mısır ve pirinç çıtırlı sandviç
Malzemeler:2 adet mısır ve pirinç çıtırı1 çorba kaşığı krem peynir1 adet muz1 çorba kaşığı balÜzeri için:Frenk üzümü reçeliHazırlanışı:1 adet mısır ve pirinç çıtırının üzerine krem peynir sürüp diğer mısır ve pirinç çıtırını üzerine kapatın. Muzu dilimleyip üzerine yerleştirin. Bal döküp, frenk üzümü reçeli ile süsleyerek servis yapın.
Patlamış mısır pastası
Malzemeler:1 adet sade hazır pandispanya1 su bardağı süt3 çorba kaşığı tozşeker1 çorba kaşığı zeytinyağı1 çay bardağı cin mısırıKreması için:2 su bardağı süt3 çorba kaşığı tozşeker3 çorba kaşığı un1 adet yumurtanın sarısı3 çorba kaşığı kakao1 çorba kaşığı tereyağı2 paket vanilyaKaramel için:4 çorba kaşığı tozşeker1 çorba kaşığı suSüslemek için:10-15 adet antepfıstıklı drajeHazırlanışı:Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için, bir tencereye süt, tozşeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Tozşekeri süte ekleyip eritin. Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçayı bir tabağa alın. Kremanın yarısını pandispanyanın üzerine dökün. Kekin üst parçasını yerleştirin. Kalan kremayı üzerine döküp her tarafını kaplayın ve buzdolabında 3- 4 saat bekletin. Patlamış mısırı hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı alın. Üzerine 2-3 adet mısır tanesi ekleyin ve kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye döküp kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın ve kenara alın. Karamel için, geniş bir tavaya tozşeker ve suyu alın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Şeker köpürüp kahverengine dönüşünce ocaktan alın. Patlayan mısırı tavaya ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin. Antepfıstıklı drajeleri de ekleyip servis yapın.