GeriGelin Modası Feng shui ile evde pozitif enerji!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Feng shui ile evde pozitif enerji!

Feng shui ile evde pozitif enerji!

""Bu ev üstüme üstüme geliyor", "Bu odada hiç uyuyasım yok", "Ne yaptıysam bu oturma odası içime sinmedi" gibi cümleler sizi anlatıyorsa, evinizin ortamı, dekorasyon tarzı ile hoşnut değilsiniz demektir. İşte bu noktada, evinizdeki negatif enerjiyi yok etmek ve huzur içinde yuvanızda yaşamanız için "Feng Shui" öneriyoruz."

Feng Shui bu da ne dediğinizi duyar gibiyim. Gelin önce Feng Shui'nin ne demek olduğunu öğrenelim. Sözlük anlamı "rüzgâr" ve "su" olan Feng Shui, doğada var olan evrensel yaşam enerjisini, yaşadığımız mekânları harekete geçirmenin yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir. Bulunduğumuz ortamda uyum içinde yaşama ve bu uyumu etrafımızda da yansıtmak için kullanılan bilimdir.

Feng shui ile evde pozitif enerji

Feng Shui Doğru Kullanıldığında Etrafa Pozitif Enerji Saçar!

Siz de Feng Shui'nin enerjisine inananlardansanız, gelin evinizi yeniden dekore edelim. Öncelikle evinizdeki eski ve yığın oluşturan eşyaları temizleyin. Çünkü eski ve kullanılmayan eşyalar ev içerisinde olumsuz hava yaratır. Her zaman enerjik, sakin bir dinginliği olan renkleri seçmeye özen gösterin. Mesela; kırmızı, mavi, beyaz, turuncu. Seçtiğiniz renklerin önemli olduğunu unutmayın!

Yemek Odası

Akşam yemeklerini büyük bir zevke dönüştürebileceğiniz, şık bir sofranın eşsiz kıldığı yemek odaları.

Sandalye sayısı 6, 8 veya 12 adet olmalıdır. Yemek masasının bulunduğu duvara asılan ayna bereketinizi arttıracaktır. Dar bir köşede yerleştirilmiş yemek masası Feng Shui bakımından olumlu değildir.

Feng shui ile evde pozitif enerji


Oturma Odası

Misafirlerinizi karşılayacağınız, televizyon karşısında keyif yapacağınız, aileniz ile en çok zaman geçirdiğiniz yerlerden biri olan oturma odaları daha özenle dekore edilmelidir.

Büyük dolaplar kapaklı olmalı, açık raflar tercih edilmemelidir. Yüksek dolaplar duvara dayalı pozisyonda yerleştirilmelidir. Diğer odalarda da olduğu gibi oturma odanızda da kırmızı renkli bir eşya bulunsun. Cam kenarlarında olsa bile kaktüs bulundurmayın. Çiçekleri odanızın güneydoğu tarafına yerleştirin. Yapma çiçek kullanabilirsiniz; ama kurutulmuş çiçek kullanmaktan kaçının. Ortamınızı renkli resimler, bitkiler ve parlak ışıklarla süsleyin. İçinde su bulunan araç gereçleri veya resimleri arkanıza almayın. Yüzünüz hep onlara bakmalı.

Feng shui ile evde pozitif enerji

Yatak Odası

Eşinizle gecelerinizi geçirdiğiniz, sabah uyandığınız yer yatak odanız. Evin en önemli alanlarından biri...

Yatak odanızın duvarlarını sıcak ve sakin bir renge boyayın. Hafif ışıklandırma kullanın ve ağır sanat eserlerinden kaçının. Evli çiftlerde tek kişilik iki ayrı yatağı yan yana koyup çift kişilik yatak olarak kullanmayın. Bu tip yerleştirme çiftlerde ayrılığı sembolize eder. Yatak odanıza ayna asmayın. İçeri giren enerjiyi sürekli devam ettirirler.

Feng shui ile evde pozitif enerji

False