GeriModa Trendleri Farklı kültürlere yolculuk
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Farklı kültürlere yolculuk

Farklı kültürlere yolculuk

"Ortaçağ krallıklarının ihtişamından Doğu Avrupa halk hikayelerine, 70'lerin modasından yerlilerden ilham alan vahşi hayatın çizgilerine kadar pek çok farklı kültüre ait öğeler, yeni sezonda Dorothy Perkins'te buluşuyor!"

En yeni trendleri klasik çizgilerle yorumlayan Dorothy Perkins, sonbahar kış koleksiyonuyla çok farklı tarzlara hitap ediyor. Etnik kültürlerin kaynaşmasına sahne olan ve 6 tema ile hazırlanan tasarımlar bizi geçmişe götürüyor. İngiltere ile aynı anda Türkiye'de de vitrinlere sunulan yeni koleksiyon, değişik dönemlerin en favori parçalarının feminen yorumlarıyla dikkat çekiyor.

Ortaçağ krallıklarının ihtişamı

Dorothy Perkins sonbahar-kış koleksiyonunda yer alan "Guinevere" teması, zengin renklerde ipek, saten ve kadifeler ile ortaçağ krallıklarının ihtişamını günümüze yansıtıyor. Korse üstler, kısa kürk etoller ve büyüleyici yeşil kadife halter yaka elbiseler bu sezonun en göz alıcı detayları. Dökümlü belli tunikler, boncuklar ve metalik işlemelerle süslenmiş trend yaratan jeanler, bronz zincirler ve pırlanta ile iddialı bir şıklık yaratıyor.

Çingenelerden esintiler.

Farklı folklorik kültürleri yansıtan "Halk Hikayeleri – Folk Tales" teması Doğu Avrupa'dan, Peru'dan ve Romanya çingenelerinden esintiler taşıyor. Birbiriyle zıtlık oluşturan kumaşlar ve dokular kat kat giyilerek, ağır pullu eteklerle ve küçük biyeli jilelerle kombine ediliyor. Elde yapılmış havası veren detaylarla zenginleştirilmiş olan balıkçı desenli örgüler ve önlük üstler de koleksiyonun çarpıcı parçaları.

Viktorya çağı geri geliyor

"Prusya Romansı - Prussian Romance" teması ile hazırlanan koleksiyonda; Viktorya çağı dantel bluzları, füme, mürdüm rengi ve krem tonlarında kapri pantolonların birleşimi göz dolduruyor. Sevimli bir şapka ile tamamlanan tüvit cossack-stili ceketler, kısa yelekler ve yün ceketler de seksi bir hava veriyor. Şık kadifeden seksi atletlerin, siyah aplike jeanlerle ve bağcıklı botlarla tamamlandığı bir başka tema ise "Gotik Şıklık -Gothic Glam" sunuyor. Belden bağcıklı saten büstiyerle tamamlanan tüllü etekler ve üste giyilen pelerin romantik rüzgarlar estiriyor.

70'lerin izleri

Dorothy Perkins'te 70'lerin izlerini taşıyan tema "Ev Yapımı Bal – Homespun Honey" olarak adlandırılıyor. Pembe, yumuşak turkuaz, krem ve yumuşak grinin hakim olduğu örgüler ve patchworkler öne çıkıyor. Kroşe örgüler ve kenarları eskitilmiş görünümlü kısa dar ceketler, soluk renkli kadife pantolonlar ya da eskitilmiş görünümlü jeanlerle bütünleşiyor.

Vahşi hayatın çizgilerini taşıyan giysiler göze çarpıyor, bunlar "yerli - native"lerden ilham alıyor. Bu temada ise; çok kalın örgüler, kapri tüvit pantolonlarla ve yünlü eteklerle giyilerek eskitilmiş deri ceketlerle tamamlanıyor. Sıkı örülmüş yeleklerle giyilen Patchwork işi ekose etekler de sizi soğuktan koruyor ve adeta sıcacık bir kozanın içine sokuyor.

Tüm koleksiyonun 46 bedene kadar uygulandığı Dorothy Perkins'te anne adayları da pek çok alternatif bulabiliyor. İşte ya da günlük yaşamda haftanın 7 günü, günün 24 saati şıklığı hedefleyen Dorothy Perkins, dış giyimin yanı sıra, çeşitli aksesuar ve iç çamaşırı seçeneklerini uygun fiyatlarla sunuyor.

Dorothy Perkins Mağazaları; Metrocity, Carrefour Ümraniye, Topshop Nişantaşı içinde bulunuyor. Dorothy Perkins, Türkiye'de Shaya A.Ş. tarafından temsil ediliyor.

False