GeriKişisel Bakım Estetik yaptırmadan önce iyi düşünün
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Estetik yaptırmadan önce iyi düşünün

Estetik yaptırmadan önce iyi düşünün

"Estetik kaygılar, güzel olma arzusu derken hemen hemen hepimiz bıçak altına yatmayı düşünüyoruz. Hatta çevremizde bu düşüncelerini defalarca gerçeğe dönüştürmüş olanlar var."

Havalar ısınırken estetik kaygılarımız artıyor, yaza daha güzel ve formda girebilmek için estetik merkezlerinin kapılarını aşındırıyoruz. Oysa sağlıklı sonuçlar elde etmek ve ani kararlarımızın kurbanı olmamak için iyi düşünmeli, doğru kararlar vermeliyiz.

1. Ne istediğinizden emin olun ve isteklerinizi en doğru şekilde ifade edin.

Estetik ameliyat kararı alırken vücudunuzda sizi en çok hangi bölgenizin rahatsız ettiğini ve nasıl bir değişiklikle mutlu olacağınızı kafanızda iyice netleştirin. Doktorunuza beklentilerinizi açık ve net bir dil ile ifade edin, hatta isteklerinizi doğru bir şekilde ifade edebilmenize yardımcı olması için yanınızda bir resim, fotoğraf götürün. Doktorunuzun söylediklerini dikkatle dinleyin, işlem anında ve işlem sonrasında yaşayacaklarınız, iyileşme süreniz konusunda yeterli bilgi sahibi olun.

2. Doğru hekimle görüşün

Estetik operasyon yaptırmaya kesin karar verdiyseniz seçeceğiniz doktor çok önemli. Çalıştığı hastaneler, eğitim aldığı kurumlar, akademik çalışmaları, bilgilerinin güncelliği iyi bir doktor seçerken göz önünde bulundurmanız kriterler. Bunun yanı sıra daha önce ameliyat etmiş olduğu kişilerle görüşüp onlardan bilgi almaya çalışın. Unutmayın bir doktorun en iyi referansı önceki hastalarıdır. Estetik operasyon konusunda da bu kural geçerli.

3. Operasyonu hafife almayın.

Her türlü cerrahi girişim ciddi bir iştir. Bu nedenle basit bir estetik operasyon geçirecek olsanız bile gereken önemi verin. Kendinize ameliyat öncesi ve sonrası için yeterli süreyi tanıyın.

4. Duygusal sarsıntılar ani kararlar vermenize neden olmasın.

Estetik ameliyatların genellikle geri dönüşü yoktur. Bu nedenle boşanma, ayrılık gibi ciddi duygusal sarsıntıların hemen arkasından ameliyat kararı almamak gerekiyor. Bu süreçler fazla düşünmeden, ani ve sağlıksız kararlar almanıza neden olabilir.

5. Gerçekçi davranın.

Estetik operasyon kararlarınızda aşırı uç noktalara gitmeyin, doğal sonuçları tercih edin. Sınırları ne kadar zorlarsanız o kadar yapay sonuçlar elde edersiniz. Aşırı büyük göğüsler, çok kalkık burunlar, fazla dolgun dudaklar beraberinde size daha fazla sorun getirir. Unutmayın en iyi estetik, anlaşılmayan estetiktir.

6. Sonuçlara özen gösterin, koruma altına alın.

Estetik operasyon sonucu elde edilen sonuçların korunması en az operasyon kadar önemli. Kiloyu normal sınırlarda tutmak, dengeli beslenmek, spor yapmak, düzenli uyku, güneş ışınlarından korunmak, sigara ve alkol kullanımını azaltmak, cilt bakımına dikkat etmek… Tüm bunlara dikkat etmelisiniz. Başarılı bir operasyonun, hastanın ameliyat sonrası kendine gösterdiği özen ile doğru orantılı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

False